TOG: Edukativne posete manastiru i arheološkom parku

Turistička organizacija Gračanice i ove godine organizuje edukativne posete za učenike svih osnovnih škola na teritoriji opštine. Posete će biti održane od 14. do 16. oktobra, pri čemu će svakog dana dve osnovne škole imati priliku da obiđu manastir i arheološki park.

Podeli ovaj članak sa:
  • Poseta učenika manastiru (Foto TOG)

Učenici će u pratnji predmetnih nastavnika (istorije ili geografije) i turističkog vodiča, imati priliku da posete i bolje se upoznaju sa istorijom, arhitekturom i freskopisom manastira Gračanica, kao i sa istorijom i arhitekturom arheološkog parka Ulpijana, ističe se u saopštenju TOG.

Cilj edukativnih poseta je "bolje upoznavanje učenika sa kulturnim nasleđem u opštini Gračanica i podizanje svesti o značaju i očuvanju kulturnog nasleđa".

Prva poseta će biti organizovana u ponedeljak, 14. oktobra, u 9 časova sa OŠ "Ugljare" iz Ugljara, a zatim se poseta nastavlja od 11 časova sa OŠ "Miladin Mitić" iz Lapljeg Sela.

"Prethodne godine je u okviru edukativnih poseta više od 600 učenika osnovnih i srednjih škola imalo priliku da poseti ove dve najposećenije turističke atrakcije na teritoriji opštine Gračanica", napominje se u saopštenju.

Prevoz je organizovala TOG u saradnji sa opštinom Gračanica i Gradsko-saobrađajnim preduzećem privremenog organa opštine Priština.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane