Vesti
Kultura

Tanja Radivojević: Zubi jezik grizu, jezik zube nikada

Tanja Radivojević je mlada, dvadesetogodišnja pesnikinja iz Smederevske Palanke. Studira stomatologiju u Kosovskoj Mitrovici. Hrabro stoji iza svojih stihova i tri knjige, jedne zbirke pesama i dva romana koje je objavila od 2012. od kada piše. Smelo, ambiciozno, samouvereno.
Tanja Radivojević: Zubi jezik grizu, jezik zube nikada
Tanja Radivojević (Foto Radio Mitrovica sever)

Piše o ljubavi, o veri. O svemu što je jedna dvadesetogodišnja žena mogla da iskusi. O patnji. Piše pozivajući. Vapeći. Čisto. Bez obzira prema širem kontekstu. Piše iz sebe, iz svog malog bola. O neispunjenim željama. Onako naivno, neispečeno, ali obećavajuće. Kao čovek koji veruje da se jednom voli, Tanja je mlada žena koja ljubav tek upoznaje. Blaga je. Pitka. Nežna i možda potpuno primerena prosečnoj dvadesetogodišnjoj publici. Još uvek…

Kaže da je stomatologiju upisala iz krajnje praktičnih razloga – da bi mogla da se zaposli, jer književnost ne pruža perspektivu. Zubi jezik grizu. Jezik zube nikada.

Tanja Radivojević, rođena 2001. godine u Smederevskoj Palanci, članica je književnog kluba "21" iz Smederevske Palanke, SKOR-a iz Novog Sada i počasni član književnog udruženja "Stojan Živadinović" iz Sokobanje. Objavila je tri knjige: romane "Moj put u snove" (2017) i "Trinaest noći bez sna" (2019), te zbirku pesama "Zima" (2018). Ove godine u februaru dobila je književnu nagradu za "Najoriginalniju" ljubavnu pjesmu u Mrkonjić Gradu (Bosna i Hercegovina).Ostale vesti

Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022