Vesti
Kultura

Svetosavski koncert ansambla Venac

Omladinski ansambl Venac i pet dečijih ansambala organizuju u petak veliki Svetosavski koncert.
Svetosavski koncert ansambla Venac
Dečiji ansambl Venac (Foto Fejsbuk)

Ovaj koncert, kako su saopštili, označava podršku SPC i Mitropoliji crnogorsko primorskoj i vernicima u Crnoj Gori u borbi za očuvanje svetinja.

“Кako je sada naš bratski narod u Crnoj Gori u najvećem iskušenju da očuva srpstvo i Pravoslavlje, ovim koncertom želimo da im pružimo podršku da hrabro brane i odbrane naše svetinje”, navodi se u saopštenju Ansambla Venac.

Koncert će se održati u velikoj sali Doma Kulture Gračanica s početkom u 18 časova. Pokrovitelj koncerta je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Ostale vesti

Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020
Predstava
Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici objavilo je da će predstava "Strah i beda Trećeg rajha" moći da se pogleda online na njihovom web sajtu pristina.theater.
  • 26.03.2020