Sveti Arhangeli: Počela Letnja škola kaligrafije

Danas je u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena počela treća Letnja škola kaligrafije i istorije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Počela Letnja škola kaligrafije (Foto Ž. Rakočević)

Deca iz dijaspore, sa Кosova i Metohije i cenralne Srbije pohađaju ovu jedinstvenu manifestaciju u organizaciji Društva i prijatelja manastira Svetih Arhangela i pod stručnim vođstvom Udruženja učitelja Vojvodine.

„Imaćemo različite zadatke na kaligrafiji jer, imamo tri generacije, u prvom, drugom i trećem razredu. Ove godine tu smo nas troje nastavnika: veroučiteljica Slavica Šušnjarević, nastavnik izvorne srpske muzike, Zlatko Stojanović, a ja ću vam držati časove narodne tradicije, kaligrafije i praktičnih radova“, rekla je na otvaranju Letnje škole učiteljica Vera Stojšić.

Ovo je jedinstvena prilika i ambijent, u kom se sastaju deca iz različitih sredina, kaže Bojan Babić, jedan od pokretača ove inicijative i predsednik Društva manastira Svetih Arhangela.

„Zahvalni smo episkopu Teodosiju i igumanu Mihailu, što shvataju potrebe dece i što im na takav način pomažu da kroz sam život upoznaju veru, istoriju, kulturu i tradiciju“, rekao je Babić.

U Letnjoj školi koja traje do 7.jula, učestvuje dvadesetpetoro dece. Pokrovitelji su Uprava za dijasporu pri Ministarstvu za spoljne poslove Republike Srbije i Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane