Vesti
Kultura

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić

„Svet izvan“, je novi roman književnice Sunčice Denić koji će danas biti promovisan u Domu kulture u Gračanici.

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić
Sunčica Denić (Foto Youtube)

„U svom romanu „Svet izvan“ ono što je naglašeno i stvarnosno, delom biografsko, transponuje u modernistički diskurs uopštavanjem pojedinačnih sudbina, dovodi, sa jedne strane, do raslabljivanja patetike, a sa druge strane do budnog i snažnog svedočenja o teškim danima i rđavim trenucima na Kosovu i Metohiji“, piše u recenziji knjige.

Osim autorke, o knjizi će govoriti i prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i Žarko Milenković.

Sunčica Denić je književnica poreklom sa Kosova, iz Ugljara, decenijama živi i radi kao profesor srpske književnosti na Učiteljskom fakultetu u Vranju. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje.

Pre promocije u Gračanici koja je zakazana za 19 sati, Sunčica Denić će imati promociju i u rodnom Ugljaru, u tamošnjoj osnovnoj školi u 16 sati.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020