Vesti
Kultura

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić

„Svet izvan“, je novi roman književnice Sunčice Denić koji će danas biti promovisan u Domu kulture u Gračanici.

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić
Sunčica Denić (Foto Youtube)

„U svom romanu „Svet izvan“ ono što je naglašeno i stvarnosno, delom biografsko, transponuje u modernistički diskurs uopštavanjem pojedinačnih sudbina, dovodi, sa jedne strane, do raslabljivanja patetike, a sa druge strane do budnog i snažnog svedočenja o teškim danima i rđavim trenucima na Kosovu i Metohiji“, piše u recenziji knjige.

Osim autorke, o knjizi će govoriti i prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i Žarko Milenković.

Sunčica Denić je književnica poreklom sa Kosova, iz Ugljara, decenijama živi i radi kao profesor srpske književnosti na Učiteljskom fakultetu u Vranju. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje.

Pre promocije u Gračanici koja je zakazana za 19 sati, Sunčica Denić će imati promociju i u rodnom Ugljaru, u tamošnjoj osnovnoj školi u 16 sati.Ostale vesti

’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021
Ne postoji pilula za sreću
Predstava „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, a u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena pred publikom u Gračanici. "Predstava je izgledala baš kako sam želela, tako da sam presrećna", rekla je rediteljka nakon premijere. Publika je trud ekipe NPP-a pozdravila dugotrajnim aplauzom.
  • 24.02.2021
Nova pozorišna komedija pred publikom u Gračanici
Crna komedija „Placebo“ po tekstu Aleksandra Jugovića a u režiji mlade rediteljke Isidore Goncić premijerno će biti izvedena večeras pred publikom u Gračanici. Predstavu izvodi Narodno pozorište Priština, a sa domaćim glumcima zajedno na sceni će igrati i nekoliko beogradskih.
  • 24.02.2021
Koncert Ruske romanse u četvrtak u Gračanici

Pokrajinski kulturni centar Priština-Leposavić i Dom kulture „Gračanica“ 25. februara u 19 časova organizuju koncert Ruskih romansi u velikoj sali Doma kulture.

  • 22.02.2021