Vesti
Kultura

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić

„Svet izvan“, je novi roman književnice Sunčice Denić koji će danas biti promovisan u Domu kulture u Gračanici.

“Svet izvan” - promocija romana Sunčice Denić
Sunčica Denić (Foto Youtube)

„U svom romanu „Svet izvan“ ono što je naglašeno i stvarnosno, delom biografsko, transponuje u modernistički diskurs uopštavanjem pojedinačnih sudbina, dovodi, sa jedne strane, do raslabljivanja patetike, a sa druge strane do budnog i snažnog svedočenja o teškim danima i rđavim trenucima na Kosovu i Metohiji“, piše u recenziji knjige.

Osim autorke, o knjizi će govoriti i prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i Žarko Milenković.

Sunčica Denić je književnica poreklom sa Kosova, iz Ugljara, decenijama živi i radi kao profesor srpske književnosti na Učiteljskom fakultetu u Vranju. Piše poeziju, prozu, književnu kritiku i eseje.

Pre promocije u Gračanici koja je zakazana za 19 sati, Sunčica Denić će imati promociju i u rodnom Ugljaru, u tamošnjoj osnovnoj školi u 16 sati.Ostale vesti

Prestižne muzičke nagrade i priznanja za Kosovsku Mitrovicu
U toku meseca oktobra, prestižnim muzičkim nagradama i priznanjima okitili su se Crkveni hor “Branislav Nušić”, doajen mitrovičke muzičke scene Petar Rakić, kao i Džez i bluz festival “North city”.
  • 23.10.2020
Počinju Pesnički susreti “Lazar Vučković”
Pesnički susreti “Lazar Vučković” svečano će biti otvoreni večeras u 19 časova u Domu kulture “Gračanica”.
  • 21.10.2020
„Femart“ festival u Prištini: Solidarnost i upornost
U Prištini se po osmi put održava Međunarodni festival umetnika i aktivista „Femart“. „To je prvi i jedini feministički festival na Kosovu, ujedno i najveći na Balkanu koji već godinama okuplja umetnike i aktiviste iz celog sveta”, kazala je za RTV Kim menadžerka Femart-a Venera Ismailji.
  • 19.10.2020
Glumici Ivani Kovačević nagrada na
Ivana Kovačević, glumica Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici, nagrađena je na festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru za ulogu Hekube u predstavi "Žene iz Troje" Nebojše Bradića.
  • 17.10.2020
Mitrovica: Izložbom dečjih radova otvoren
Festival dečjeg stvaralaštva “Kaktus”, drugi po redu, počeo je sinoć u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.
  • 17.10.2020
AP: Audicija za glumce nove predstave „Život geto tinejdžera“

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija Doma kulture „Gračanica“ organizuje audiciju za predstavu „Život geto tinejdžera“ 30. i 31. oktobra 2020. godine u Domu kulture.

  • 15.10.2020