Vesti
Kultura

Svečano otvaranje filmskog festivala večeras u Gračanici

Sedmi Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) pod sloganom "Ovde" svečano će biti otvoren večeras u 21 čas u Domu kulture "Gračanica". 
Svečano otvaranje filmskog festivala večeras u Gračanici
Detalj iz filma Nebesa (Foto printksnin)

Festival počinje danas programom za najmlađe. U 17 časova biće prikazan film „Moje slatko čudovište“, dok je svečano otvaranje zakazno za 21 sat, kazao je urednik filmskog programa u Domu kulture "Gračanica" Boban Jevtić.

"Večeras je svečano otvoranje sedmog po redu Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival. Ovo je jubilarno peto izdanje festivala kod nas u Domu kulture `Gračanica`. Prva dva izdanja bila su prikazana u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu. Na repertoaru će se naći najnovija filmska ostvarenja, kako iz domaće tako iz strane kimatografije", istako je Jevtić.

Stefan Mladenović izvršni producent festivala istako je da će večeras premijerno biti prikazan film Srđana Dragojevića „Nebesa“.

"Film `Nebesa` velikog srpskog reditelja Srđana Dragojevića, juče su imala premijeru u Beogradu, a večeras premijeru će imati ovde u Gračanici. U pitanju je crna komedija koja istražuje uticaj čuda u hrišćanstvu", kazao je Mladenović.

Iako smo zamislili da se festival svake godine održava u nekoj drugoj srpskoj sredini na Kosovu, zbog odlične saradnje sa Domom kulture "Gračanica" odlučili smo da saradnju nastavimo sa ovom institucijom, napominje Mladenović.

Najnovija filmska ostvarenja će istovremeno moći da pogleda i publika u Šilovu 20. novembra i u Ranilugu 21. novembra.

Festival Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival (KMMFF) organizuju Dom kulture „Gračanica“ i Evropski kulturni forum uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Vlade Republike Srbije.

Sve projekcije biće organizovane uz poštovanje epidemioloških mera.



Ostale vesti

Večeras počinje “Grafest”
Deseti Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" počinje večeras i trajaće do 1. decembra. Pored Doma kulture „Gračanica“ festival će se održati i u PKC „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici. 
  • 29.11.2021
U ponedeljak počinje
Deseti Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest" održaće se od 29. novembra do 1. decembra 2021. godine u Domu kulture „Gračanica“ koji je i organizator festivala. Pored Doma kulture „Gračanica“ festival će se održati i u Kosovskoj Mitrovici u PKC „Akvarijus“. Svečano otvaranje festivala je 29. 11. 2021. u 20 časova.
  • 27.11.2021
Mila Mihajlović svojim stihovima ostavlja
Zbirka pesama "Večni trag" mlade pesnikinje Mile Mihajlović promovisana je večeras u Gračanici.
  • 26.11.2021
Bista čuvenom svešteniku Milivoju Miletiću čeka svoj postament u Goraždevcu
Vajar Dragan Radenović, poreklom iz Dobrog Dola u okolini Goraždevca, izvajao je bistu čuvenog goraždevačkog sveštenika i prosvetnog predvodnika ovog kraja. Bista čeka da se odredi mesto i uradi postament kako bi bila postavljena.
  • 25.11.2021
“Carski glasovi” odjekivali Gračanicom
U Domu kulture u Gračanici održan je drugi Festival izvornih pesama u čast Jordana Nikolića i Mare Đorđević pod nazivom “Carski glasovi“.
  • 23.11.2021
’’Antigona’’ na turneji u Crnoj Gori
Narodno pozorište u Prištini (NPP) i Narodno pozorište Timočke krajine "Zoran Radmilović" kreću na malu crnogorsku turneju sa predstavom „Antigona“ koja će najpre biti izvedena u Nikšiću 26. novembra, a potom, dan za danom, i u Herceg Novom, odnosno Kotoru.
  • 23.11.2021