Vesti
Kultura

Sutra počinje Vulkan fest

Muzički festival “Vulkan fest”, drugi po redu, biće organizovan sutra, sa početkom u 21:30h, na stadionu u Žitkovcu.
Sutra počinje Vulkan fest
Ilustracija (Foto Youtube)

I ove godine, jedan od organizatora je Lokalna inicijativa "LINK".

Milan Dobrić, ispred Linka kaže da ovdašnju publiku sutra veče očekuje spektakl.

“Sutra veče će biti veče elektronske muzike. Zvezda festivala je svetski poznati di-džej Metodi Hristov. Pored njega nastupiće i Dejan Milićević, jedan od naših najpoznatijih di-džejeva, zatim dvojac iz Beograda “We Are Demo” i miljenici lokalne publike ‘Mar.De B2B Shinga’,” - kaže Dobrić.

Đorđe Ulardžić, iz Linka, poziva ljude da dođu u što većem broju.

“Žurka počinje u 21:30h i trajaće do 6:00 h ujutru, tako da svi već znate - pravac stadion u Žitkovcu, gde nas čeka dobar provod,” – dodaje Ulardžić.

Karata u slobodnoj prodaji nema, a možete ih kupiti jedino na dan održavanja festivala, na ulazu po ceni od 600,00 dinara.

“Proffi” taksi pružaće usluge prevoza u vremenskom intervalu od 21:30-22:30h, po promotivnoj ceni u iznosu od 120,00 dinara.

“Vulkan fest” od prošle godine je sponzorisan od strane Evropske unije, tačnije kroz projekat "Culture for Change", koji sprovodi "Qendra multimedia", tačnije sprovodi ga Lokalna inicijativa “LINK”, u saradnji sa organizatorima festivala koji se zvao ranije zvao “Brodolom”, a sada se zove “Vulkan”.

Pokrovitelji festivala su Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, Opština Zvečan, Hotel “Saša”, “Urban Pixel”, “Santos”, “MTS DOO”, JKP “Ibar”.Ostale vesti

Virtuelna izložba i razgovor sa slikarkom Irinom Černjavski Šantrić
Dom kulture "Gračanica" večeras priprema virtuelnu izložbu slika i razgovor sa umetnicom Irinom Černjavski Šantrić.
  • 05.08.2020
“Koronavirus ostavlja nesagledive posledice u svetu muzike”
Od trenutka kada se koronavirus pojavio i na Kosovu veliki broj malih preduzeća, trgovina, kao i ugostiteljski i uslužni sektor trpe velike gubitke. U problemu su se našli i muzičari jer su ostali bez zarade, koja je za njih uglavnom i jedini izvor prihoda.
  • 30.07.2020
Kosovski vez kao umetničko delo
Kosovski vez je posebna tehnika vezenja na platnu. Nastala je u srednjem veku a bila je vrlo popularna na kraljevskim dvorovima. Iako retki, njegovi motivi su i sada prisutni a najčeće krase haljine i narodne nošnje igrača iz kulturno umetničkih društava. O kosovskom vezu se danas govorilo u Prištini, u Srpskom kulturnom centru.
  • 27.07.2020
Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020