Vesti
Kultura

Suejd nastupaju na Egzitu

Engleski alternativni rok bend Suejd (Suede) po prvi put nastupa na Egzitu kao glavne zvezde poslednjeg dana festivala.
Suejd nastupaju na Egzitu
Suejd (Suede) - Foto Egzit

Suejd se smatraju ikonama novog glam roka i britanske ekscentričnosti i začetnicima brit pop talasa, uz Oejzis i Blur, a formirani su još 1989. godine.

Autori su slavnih hitova ‘Bjutiful uans’, ‘Treš’, ‘Enimal nitrejt’, ‘D uajd uans’, koje će u nedelju, 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviti uz stvari sa svog poslednjeg albuma. Ovaj, šesti po redu album engleskog benda, ‘Bladsports’, časopis Q svrstao je među najbolje albume 2013. godine.

Egzit, koji je ove godine osvojio najprestižniju festivalsku nagradu "Najbolji evropski festival", se od 10. do 13. jula održava u Novom Sadu.

Više o bendu i festivalu pročitajte ovde.Ostale vesti

Uljarević: Kosovo je hodočašće za Srbe
’’Kosovo je neka vrsta hodoščašća za Srbe odakle god oni dolazili, posebno za Srbe iz Crne Gore koji imaju taj Njegošev zavet u nekoj svojoj podsvesti i koji doživljavaju Kosovo na specijalan način’’, istakao je na promociji svoje zbirke poezije „Suteren” mladi pesnik Mato Uljarević u Domu kulture u Gračanici.
  • 08.06.2023
Gračanica: Promocija knjige „Suteren“ Mata Uljarevića

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ organizuje promociju knjige dobitnika nagrade „Novica Tadić“, Mata Uljarevića „Suteren“, u sredu 7. juna 2023. sa početkom u 20 časova.

  • 06.06.2023
Vidovdanske svečanosti otvorene izložbom „U slavu svetlosti“
Izložbom „U slavu svetlosti - jedan izbor iz kolekcije Galerije Matice srpske’’ iz Novog Sada otvorene su 33. Vidovdanske svečanosti. U Domu kulture u Gračanici ujedno je potpisan protokol o saradnji između Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, Doma kulture „Gračanica’’ i Galerije umetnosti Priština i otvorena 25. likovna kolonija „Vidovdan 2023“.
  • 05.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima: Deco čuvajte ono što su naši preci ostavili
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu“ kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine.
  • 04.06.2023
Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023