Vesti
Kultura

Street dance klub Kosovska Mitrovica učesnik Svetskog prvenstva u Češkoj

"Street dance klub Kosovska Mitrovica" biće učesnik Svetskog prvenstva, koje se održava od 19. do 22. septembra u Češkoj republici.
Street dance klub Kosovska Mitrovica učesnik Svetskog prvenstva u Češkoj
Plesači mitrovačkog igračkog kluba (Foto Street dance)

Mitrovički plesni klub biće deo ovog prestižnog takmičenja - "Street Dance Show"-a, koje se održava u gradu Dekin, pod pokroviteljstvom Međunarodne plesne organizacije (IDO).

Zoran Janačković, ispred ovog kluba, podseća da je pre dve godine osvojeno visoko treće mesto i veoma je optimističan uoči odlaska u Češku.

„Ove godine idemo na takmičenje uz želju da se predstavimo u najboljem mogućem svetlu i uzmemo neku od medalja, zašto ne i onu najsjajniju..“ - kaže on.

"Plesna ekspedicija", koju čini četrdeset takmičara i petoro roditelja, kreće put Češke već sutra, kako bi se lepo pripremili i stigli tamo na vreme.

„Svih četrdeset naših članova takmičiće se u ’all age groups’ (deca, juniori i seniori), kao i u kategoriji ’duo’. Pripremali smo se tokom čitavog leta, nadamo se dobrom plasmanu i da ćemo opravdati visoka očekivanja naših sugrađana,“ - dodaje Janačković.

Srbiju će na prvenstvu sveta osim naših takmičara predstavljati i članovi plesnih klubova koji su na državnom prvenstvu ostvarili zapažen rezultat.Ostale vesti

Virtuelnom izložbom obeležen Međunarodni dan dece
Povodom Međunarodnog dana deteta, organizacija Domovik u saradnji sa Privatnim kulturnim centrom „Akvarijus“, a uz podršku UNICEF-a, organizovala je virtuelnu izložbu dečijih radova pod nazivom „Mala umetnost cveta dok sloboda čeka“.
  • 01.06.2020
U četvrtak počinju Vidovdanske svečanosti
Dom kulture Gračanica, bez obzira na epidemiju virusa KOVID-19, za Vidovdanske svečanosti sprema „redovan“ repertoar. Svečanosti će zvanično biti otvorene 04. juna kada će u galeriji Doma kulture početi „Vidovdanska likovna kolonija 2020.“
  • 01.06.2020
„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020