’’Strahinja’’ nasledio ’’Dantona’’

Posle uspešnog gostovanja u Berlinu, ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici predstaviće se ovog vikenda komadom "Banović Strahinja" publici u Raški i Vrnjačkoj Banji.

Podeli ovaj članak sa:
  • Sa premijere ''Banović Strahinje'' u Gračanici (Foto Goran Andrejević)
  • (Foto MonBijou)

Predstavu "Banović Strahinja" po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza režirao je Nebojša Bradić. Premijerno je izvedena polovinom aprila ove godine u Gračanici, nakon čega su sledila njena izvođenja širom Srbije. Time su samo potvrđeni navodi reditelja i glumaca NPP-a sa konferencije za štampu pred gračaničku premijeru da će ’"Banović Strahinja" dugo živeti’.

Komad, urađen u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, u kome igraju Nebojša Đorđević, Zoran Karajić, Milena Jakšić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Dušan Simić i Anika Grujić biće izveden večeras u Raški u okviru tradicionalne manifestacije "Raške duhovne svečanosti" u sali tamošnjeg Doma kulture od 20:30 časova.

Već sutra, u nedelju, ista predstava biće odigrana za publiku u Vrnjačkoj Banji na pozornici Kulturnog centra od 21:00.  

"Nastupi u Berlinu su za nama, a ja mogu da kažem da sa radošću iščekujemo gostovanja u Raški i Vrnjačkoj Banji. Ovim nastavljamo naš intenzivni rad u godišnjici obeležavanja velikog jubileja - 70 godina postojanja i rada Narodnog pozorišta u Prištini. Time želimo da pokažemo da i u teškim uslovima u kojima NPP radi, da je ono ne samo u stanju da opstane već i da veoma uspešno funkcioniše", naveo je za RTV Kim direktor NPP-a Predrag Radonjić.

Centralna proslava sedam decenija postojanja i uspešnog rada Narodnog pozorišta iz Prištine biće upriličena u Gračanici početkom oktobra.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane