’’Strahinja’’ nasledio ’’Dantona’’

Posle uspešnog gostovanja u Berlinu, ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici predstaviće se ovog vikenda komadom "Banović Strahinja" publici u Raški i Vrnjačkoj Banji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa premijere ''Banović Strahinje'' u Gračanici (Foto Goran Andrejević)
 • (Foto MonBijou)

Predstavu "Banović Strahinja" po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza režirao je Nebojša Bradić. Premijerno je izvedena polovinom aprila ove godine u Gračanici, nakon čega su sledila njena izvođenja širom Srbije. Time su samo potvrđeni navodi reditelja i glumaca NPP-a sa konferencije za štampu pred gračaničku premijeru da će ’"Banović Strahinja" dugo živeti’.

Komad, urađen u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, u kome igraju Nebojša Đorđević, Zoran Karajić, Milena Jakšić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Dušan Simić i Anika Grujić biće izveden večeras u Raški u okviru tradicionalne manifestacije "Raške duhovne svečanosti" u sali tamošnjeg Doma kulture od 20:30 časova.

Već sutra, u nedelju, ista predstava biće odigrana za publiku u Vrnjačkoj Banji na pozornici Kulturnog centra od 21:00.  

"Nastupi u Berlinu su za nama, a ja mogu da kažem da sa radošću iščekujemo gostovanja u Raški i Vrnjačkoj Banji. Ovim nastavljamo naš intenzivni rad u godišnjici obeležavanja velikog jubileja - 70 godina postojanja i rada Narodnog pozorišta u Prištini. Time želimo da pokažemo da i u teškim uslovima u kojima NPP radi, da je ono ne samo u stanju da opstane već i da veoma uspešno funkcioniše", naveo je za RTV Kim direktor NPP-a Predrag Radonjić.

Centralna proslava sedam decenija postojanja i uspešnog rada Narodnog pozorišta iz Prištine biće upriličena u Gračanici početkom oktobra.

Ostale vesti

 • ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  ’’Ženidba’’ u Zubinom Potoku

  Nakon niza uspešnih gostovanja po gradovima centralne Srbije tokom januara i februara, ansambl Narodnog pozorišta u Prištini izvešće u sredu, 27. februara u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku komad "Ženidba" po tekstu Nikolaja Gogolja.

 • Tradicija i humanost

  Tradicija i humanost

  U Domu kulture u Gračanici večeras je održan “Etno festival mladih stvaralaca”. Ova manifestacija je održana u okviru akcije „Neka život pobeđuje, budi human“ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine.

 • “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  Mladi muzičari sa Kosova, Emir Hasani, Danilo Đurić Londan i Džemalj Mustafa kažu da ovim podnebljem vlada nekvalitetna “turbo folk” muzika i skupa produkcija kojom izvođači pokazuju kako je u društvu sve “idealno”, od skupih kola, mnogo novca, zgodnih i golišavih devojaka, dok u stvarnosti “krpimo kraj s krajem”.

 • ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  "Živimo u vremenu kada je štošta marginalizovano. Smatram da nikada nije suvišno plasiranje sadržaja koji će braniti nacionalno dostojanstvo", rekla je u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim glumica Jasmina Stoiljković.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane