’’Strahinja’’ nasledio ’’Dantona’’

Posle uspešnog gostovanja u Berlinu, ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici predstaviće se ovog vikenda komadom "Banović Strahinja" publici u Raški i Vrnjačkoj Banji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa premijere ''Banović Strahinje'' u Gračanici (Foto Goran Andrejević)
 • (Foto MonBijou)

Predstavu "Banović Strahinja" po tekstu Borislava Mihajlovića Mihiza režirao je Nebojša Bradić. Premijerno je izvedena polovinom aprila ove godine u Gračanici, nakon čega su sledila njena izvođenja širom Srbije. Time su samo potvrđeni navodi reditelja i glumaca NPP-a sa konferencije za štampu pred gračaničku premijeru da će ’"Banović Strahinja" dugo živeti’.

Komad, urađen u koprodukciji sa Šabačkim pozorištem, u kome igraju Nebojša Đorđević, Zoran Karajić, Milena Jakšić, Milan Vasić, Igor Damnjanović, Dušan Simić i Anika Grujić biće izveden večeras u Raški u okviru tradicionalne manifestacije "Raške duhovne svečanosti" u sali tamošnjeg Doma kulture od 20:30 časova.

Već sutra, u nedelju, ista predstava biće odigrana za publiku u Vrnjačkoj Banji na pozornici Kulturnog centra od 21:00.  

"Nastupi u Berlinu su za nama, a ja mogu da kažem da sa radošću iščekujemo gostovanja u Raški i Vrnjačkoj Banji. Ovim nastavljamo naš intenzivni rad u godišnjici obeležavanja velikog jubileja - 70 godina postojanja i rada Narodnog pozorišta u Prištini. Time želimo da pokažemo da i u teškim uslovima u kojima NPP radi, da je ono ne samo u stanju da opstane već i da veoma uspešno funkcioniše", naveo je za RTV Kim direktor NPP-a Predrag Radonjić.

Centralna proslava sedam decenija postojanja i uspešnog rada Narodnog pozorišta iz Prištine biće upriličena u Gračanici početkom oktobra.

Ostale vesti

 • Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

  Damnjanović: Pozorište je dužno da upozorava

  „Dužnost pozorišta i teatra je da ukazuje na društvenu sredinu, okolnosti, na ono što je loše u društvu. Da isprovocira publiku da o tom problemu razmišlja“, poručio je u emisiji „Život i umetnost“ RTV Kim glumac Narodnog pozorišta u Prištini Igor Damnjanović.

 • Dođite na Grafest

  Dođite na Grafest

  “Dugo putovanje u rat”, dokumentarni film u režiji Miloša Škundrića otvorio je ovogodišnji Grafest. Tokom tri dana festivala biće prikazani radovi autora sa Kosova i Metohije ali i reditelja iz centralne Srbije i regiona. Organizatori iz Doma kulture Gračanica pozivaju gledaoce da dođu i pogledaju svedočanstva iz prošlosti i naše sadašnjosti.

 • Počinje

  Počinje "Grafest"

  Sedmi međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi „Grafest“ počinje danas u Domu kulture u Gračanici u 19 sati i trajaće do 8. novembra.

 • Premijera filma

  Premijera filma "Zaspanka za vojnike"

  Premijera domaćeg filma „Zaspanka za vojnike“ koji govori o herojstvu, prijateljstvu i preživljavanju srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata, biće zakazana je za 20 sati u Domu kulture u Gračanici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane