Vesti
Kultura

Srbija u finalu Eurosonga

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta plasirala se u finale "Pesme Evrovizije" u Torinu. U finale su se plasirali predstavnici Belgije, Azerbejdžana, Finske, Australije, Estonije, Rumunije, Poljske, Švedske i Češke. Tokom izvođenja, cela dvorana „Pala Olimpiko” tapšala je uz taktove pesme In corpore sano predstavnice Srbije Ane Đurić Konstrakte.
Srbija u finalu Eurosonga
Sa sinoćnjeg nastupa (Foto Story)

Predstavili se direktni finalisti iz Španije, Velike Britanije i Nemačke

Direktni finalisti iz Španije, Velike Britanije i Nemačke predstavili su pesme koje će pevati u velikom finalu u subotu.

U prvom polufinalu svoje pesme predstavili su takmičari iz Italije i Francuske.

Nastup predstavnice Srbije Ane Đurić Konstrakte u drugom polufinalu već je videlo više od 800.000 korisnika Jutjuba.

Snimak je lajkovalo više od 54.000 ljudi, a ispod nastupa napisano je preko 8.000 komentara.

Na konferenciji za medije nakon drugog polufinala Pesme Evrovizije, Konstrakta je, na pitanje novinara šta joj je prolazilo kroz glavu tokom proglašavanja finalista, rekla da je razmišljala kako je u Torinu lepo vreme.

"Mislila sam o tome kako je u Torinu lepo vreme i da ćemo se, ako ne prođemo u finale, lepo provesti ovde", navela je Konstrakta i nasmejala mnoge u sali.

Dodala je da je Torino jako lep i da je u redu i ako ne prođete u finale.

Na drugo pitanje, da li bi nešto promenila u vezi sa svojim iskustvom u Torinu, prvo je rekla da ne bi, a onda se predomislila i dala odgovor.

"Možda bi moglo da bude dostupno nešto više hrane, pošto se posle dva restoran zatvara za delegacije i to nam je bio problem. Sve ostalo je u redu", istakla je Ana Đurić Konstrakta.

Nakon toga je izvukla da će nastupiti u drugoj polovini finala, organizatori su tokom noći utvrdili da će pesmu In corpore sano izvesti pod rednim brojem 24.

U onlajn emisiji "Eurovision Backstage" Ana Đurić je izjavila da je veoma zahvalna na podršci gledalaca i da se oseća dobro.

"U jednom trenutku nisam čula sebe, samo sam čula publiku kako tapše i pevaju sa mnom", rekla je Konstrakta.

 Ostale vesti

Dve nagrade za ’’Zvonara’’ u Zaječaru
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", nastala kao rezultat poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Doma kulture u Gračanici je dvostruko nagrađena na upravo završenom 12. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR".
  • 13.05.2022
Lidija Dimkovska u PKC ’’Akvarijus’’
Lidija Dimkovska, jedna od najznačajnijih savremenih severnomakedonskih spisateljica, dobitnica Nagrade za književnost Evropske unije biće gošća Privatnog kulturnog centra (PKC) „Akvarijus“ u ponedeljak, 16. maja 2022. godine.
  • 13.05.2022
Rakić: Džez i bluz festival početkom juna
Petar Rakić, jedan od osnivača džez i bluz festivala u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za Radio Kontakt Plus da će pomenuti festival nakon dve godine pauze usled pandemije koronavirusa, biti održan u Kosovskoj Mitrovici u junu.
  • 12.05.2022
Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči
Velika Hoča će predstojećeg vikenda, 13. i 14. maja, ugostiti muzičare i likovne umetnike.
  • 12.05.2022
Sterijini ’’Ajduci’’ u novom ruhu
Gračanička publika imala je priliku da sinoć konačno pogleda izvođenje predstave "Ajduci", nastale  po istoimenom komadu Jovana Sterije Popovića, a u režiji Anđelke Nikolić. "Paralela sa sadašnjicom može svakako da se povuče", rekao je glumac Nebojša Đorđević.
  • 11.05.2022
Promocija romana „Život iz zasjede“ sutra u Gračanici

Roman „Život iz zasjede“, autora Anđelka Anušića, biće promovisan sutra u Domu kulture „Gračanica“ sa početkom od 19 časova.

  • 10.05.2022