Vesti
Kultura

„Školski čas“ sa Rašom Popovim

Raša Popov, jedan od najomiljenih pisaca za decu i odrasle, novinar, autor čuvene dečije tv emisije „Fazoni i fore“ dolazi u Gračanicu.
„Školski čas“ sa Rašom Popovim
Raša Popov (Foto Tanjug)

U Domu kulture u 15 sati, čuveni čika Raša Popov će održati „Školski čas“ za osnovce iz Gračanice.

Kako je najavljeno, Popov će svojim jedinstvenim stilom kroz igru deci preneti zdrav odnos prema životu. Govoriće o drugarstvu, toleranciji, poštovanju, različitosti, ali i nasilju.

Organizator dolaska Raše Popova je Kulturni klub iz Gračanice.

Prevoz za decu koja u Gračanicu dolaze iz sela sa teritorije ove opštine, organizovaće Opština.Ostale vesti

Izložba slika i skulptura Predraga Drgovića u Gračanici
Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju izložbu slika i skulptura Predraga Dragovića „Preko pepela“.
  • 23.10.2021
Nagrada
Književna manifestacija "Pesnička reč u čast profesora i književnika Slobodana Kostica", biće održana sutra, 23. oktobra u kripti crkve Svetog Marka u Beogradu, sa početkom u 18.00 časova.
  • 22.10.2021
Olivera Radić dobitnica nagrade za novinarsku humanost
Novinarka prištinskog "Jedinstva" Olivera Radić ovogodišnja je dobitnica nagrade za novinarsku humanost “Đoko Vještica”, jednoglasno je odlučio žiri Udruženja novinara Srbije.
  • 22.10.2021
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova i Metohije „Venac“, pokrenuo je internet kanal „TVnet Venac“.
  • 22.10.2021
Gračanica: U subotu premijera predstave

Polaznici Škole glume Narodnog pozorišta u Prištini, u subotu, 23. oktobra u 13 sati će premijerno u Domu kulture “Gračanica” izvesti komediju "Veselo povrće".

  • 21.10.2021
Petar Sarić ovogodišnji dobitnik nagrade „Borisav Stanković“

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Borisav Stanković“ koju je ustanovila i dodeljuje istoimena književna zajednica iz Vranja je književnik sa Kosova Petar Sarić za celokupno stvaralaštvo koje sačinjavaju četiri knjige poezije i sedam romana, saopšteno je na konferenciji za novinare.

  • 20.10.2021