Vesti
Kultura

Škola baleta organizuje novi upis

Zbog velikog interesovanja devojčica na centralnom Kosovu, Škola baleta u Gračanici orgnizuje upis za nove članove.
Škola baleta organizuje novi upis
Sa baletske predstave (Foto Kim)

Škola koja je nastala pre dve godine kao projekat Doma kulture u Gračanici, trenutno ima 77 polaznica baleta.

Od osnivanja ove škole broj zainteresovanih, pre svega devojčica, je u stalnom porastu, pa je zbog toga i organzovan novi upis.

Male balerine u Gračanici, inače, vežbaju klasični balet a svoje baletsko umeće su više puta pokazale na sceni, što kroz javne časove, što kroz profesionalne nastupe.

Krajem januara u Velikoj sali Doma kulture izvedena je baletska predstava “Fabrika lutaka” u režiji Nikole Koraća, učitelja baleta.

Škola baleta u Gračanici je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Instututa za umetničku igru i Opstine Grčanica.

Balerine koje već pohađaju Školu se nakon raspusta vraćaju u salu gde će nastaviti sa redovnim probama.

Prvi probni časovi počinju ovog vikenda, a raspored po grupama je sledeći:

Subota:
16h bebi balet 3 do 6 godina
17h srednja grupa 7 do 9 god.
18h najstarija grupa 10 do 12 god.

Nedelja:
11h bebi balet 3 do 6 godina
12h srednja grupa 7 do 9 god.
13h najstarija grupa 10 do 12 god.Ostale vesti

Filmski dan Doma kulture na internetu
Dom kulture za danas preporučuje filmski program na internetu i poziva gledaoce da prate filmski festival "Moj off" i pogledaju neke od najnovijih i najprestižnijih naslova svetske kinematografije koji su obeležili festivalsku scenu.
  • 02.04.2020
Večeras predstava „Nasmejani snovi“
Dom kulture „Gračanica“ je danas za sve posetioce njihove Fejsbuk stranice pripremio dečju predstavu „Nasmejani snovi“ po tekstu, scenariju i režiji Boška Boškova u sklopu kulturnog programa “Kultura u doba Korone”.
  • 01.04.2020
Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020