Vesti
Kultura

"Sirano" pred publikom u Gračanici i Donjoj Gušterici

Ansambl NPP-a izvešće sledeće nedelje predstavu "Sirano" u Domu kulture u Gračanici i Donjoj Gušterici.
Detalj iz predstave ''Sirano'' (Foto NPP)

Pubilka u Gračanici će imati priliku da predstavu ponovo pogleda 12. jaunara u 13:00 u Domu kulture. Sutradan, 13. januara, u istom terminu "Sirano" će biti odigran pred publikom u Domu kulture u Donjoj Gušterici.

Predstava je rađena po motivima dela "Sirano de Beržerak" Edmonda Rostana, po tekstu Igora Bojovića, a u režiji Nenada Todorovića.

Komad oslikava ljubavni zaplet u renesansnom periodu. Lik Sirana tumači beogradski glumac Aleksandar Gligorić. Sa njim na secni igraju i Aleksandra Cucić, odnosno Tamara Tomanović, Milica Majstorović, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Predstava "Sirano" premijerno je izvedena u Gračanici u januaru prošle godine.

Više detalja o ovoj predstavi, kao i aktuelnosti iz života i rada Narodnog pozorišta iz Prištine možete pronaći OVDE.Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021