Vesti
Kultura

"Sirano" pred publikom u Gračanici i Donjoj Gušterici

Ansambl NPP-a izvešće sledeće nedelje predstavu "Sirano" u Domu kulture u Gračanici i Donjoj Gušterici.
Detalj iz predstave ''Sirano'' (Foto NPP)

Pubilka u Gračanici će imati priliku da predstavu ponovo pogleda 12. jaunara u 13:00 u Domu kulture. Sutradan, 13. januara, u istom terminu "Sirano" će biti odigran pred publikom u Domu kulture u Donjoj Gušterici.

Predstava je rađena po motivima dela "Sirano de Beržerak" Edmonda Rostana, po tekstu Igora Bojovića, a u režiji Nenada Todorovića.

Komad oslikava ljubavni zaplet u renesansnom periodu. Lik Sirana tumači beogradski glumac Aleksandar Gligorić. Sa njim na secni igraju i Aleksandra Cucić, odnosno Tamara Tomanović, Milica Majstorović, Strahinja Bičanin i Nikola Đorđević.

Predstava "Sirano" premijerno je izvedena u Gračanici u januaru prošle godine.

Više detalja o ovoj predstavi, kao i aktuelnosti iz života i rada Narodnog pozorišta iz Prištine možete pronaći OVDE.Ostale vesti

Učenici muzičke škole u Lapljem Selu nagrađeni sa devet priznanja
Na Međunarodnom takmičenju klavirista koje je od 23. do 30. decembra 2020. godine održano u OŠ „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu, učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica – Laplje Selo osvojili su tri treće nagrade i jednu pohvalu. Tako su okončali godinu koja je za njih bila zaista uspešna jer su za nepunih mesec dana osvojili čak devet priznanja i nagrada.
  • 23.01.2021
Tamara Tomanović: Nasilje poprima sve veće razmere

"Nažalost, mislim da će proći i hiljadu godina i da će priča o demonstraciji sile nad slabijima biti aktuelna. Nakon premijere filma "Polomljeno rebro" mnogo žena mi je pisalo da mi kažu da su se pronašle u svakoj mojoj rečenici i šta su sve proživele od partnera. Ni sama nisam bila svesna koliko je nasilje učestalo i ne pričam samo o fizičkom, govorim i o psihičkom nasilju, koje poprima sve veće razmere. Nadam se da će ovaj film ohrabriti one žene koje nemaju snage ili mogućnosti ili se, prosto, plaše da napuste zlostavljača, kaže za Telegraf glumica Tamara Tomanović, junakinja "Polomljenog rebra", koje je podržao Populacioni fond Ujedinjenih nacija.

  • 22.01.2021
Gračanica: Tribina

Dom kulture „Gračanica“ organizuje tribinu „Strah i raseljeništvo u stvaranju mladih“ u okviru koje će predstaviti likovni portret mlade goranske likovne umetnice Julije Hočko. Tribina će se održati u petak u 18 časova putem Fejsbuk stranice Doma kulture.

  • 21.01.2021
„Sirano“ ponovo oduševio mališane u Gračanici
Izvođenjem predstave „Sirano“ Narodno pozorište u Prištini započelo je novu godinu. Mališani su uživali u komadu Edmonda Rostana, a Dom kulture Gračanica otvorio je svoj program za 2021. godinu.
  • 12.01.2021
Predstava
Pozorišna predstava "Sirano" Narodnog pozorišta u Prištini, a u režiji Nenada Todorovića, igraće se danas u Domu kulture "Gračanica".
  • 12.01.2021
Ansambl „Venac“ započeo proces digitalizacije
Ansambl narodnih igara i pesama "Venac" iz Gračanice počeo je sa digitalizacijom. Cilj je da se celokupni umetnički rad putem interneta prikaže široj narodnoj masi i postane dostupan svima, kazala je za RTV Kim direktorica ove kulturne ustanove Snežana Jovanović.
  • 04.01.2021