Vesti
Kultura

Saradnja niškog i pozorišta u Prištini

U Narodnom pozorištu u Nišu, juče je svečano potpisan Protokol o saradnji između niškog pozorišta i Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici.
Saradnja niškog i pozorišta u Prištini
Potpisivanje protokola o saradnji u Nišu (Foto Niške vesti)

Protokol su potpisali direktori pozorišta Spasoje Ž. Milovanović i Predrag Radonjić, a ovom svečanom činu je prisustvovala i većnica za kulturu Grada Niša, Jelena Mitrovski.

„On podrazumeva koprodukcije, razmene predstava i gostovanja, te već u decembru možemo očekivati na sceni niškog pozorišta gostovanje prištinskog pozorišta sa predstavom sa njihovog repertoara, a ubrzo i prvu koprodukciju“, istaknuto je prilikom potpisivanja protokola.

Narodno pozorište u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, narednog ponedeljka obeležava 70 godina postojanja i najavljuje česta gostovanja ne samo u niškom, već i u ostalim pozorištima širom Srbije.Ostale vesti

Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021
Ne postoji pilula za sreću
Predstava „Placebo“, po tekstu Aleksandra Jugovića, a u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena pred publikom u Gračanici. "Predstava je izgledala baš kako sam želela, tako da sam presrećna", rekla je rediteljka nakon premijere. Publika je trud ekipe NPP-a pozdravila dugotrajnim aplauzom.
  • 24.02.2021