Vesti
Kultura

Saradnja niškog i pozorišta u Prištini

U Narodnom pozorištu u Nišu, juče je svečano potpisan Protokol o saradnji između niškog pozorišta i Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici.
Saradnja niškog i pozorišta u Prištini
Potpisivanje protokola o saradnji u Nišu (Foto Niške vesti)

Protokol su potpisali direktori pozorišta Spasoje Ž. Milovanović i Predrag Radonjić, a ovom svečanom činu je prisustvovala i većnica za kulturu Grada Niša, Jelena Mitrovski.

„On podrazumeva koprodukcije, razmene predstava i gostovanja, te već u decembru možemo očekivati na sceni niškog pozorišta gostovanje prištinskog pozorišta sa predstavom sa njihovog repertoara, a ubrzo i prvu koprodukciju“, istaknuto je prilikom potpisivanja protokola.

Narodno pozorište u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, narednog ponedeljka obeležava 70 godina postojanja i najavljuje česta gostovanja ne samo u niškom, već i u ostalim pozorištima širom Srbije.Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021