Vesti
Kultura

Sani Hil ipak u Prištini. Dua Lipa najavila dolazak

Iako je bilo neizvesno hoće li se ove godine održati festival u Prištini ili u Tirani, svetska zveda pop muzike Dua Lipa potvrdila je na društvenim mrežama da će tokom avgusta ovaj muzički događaj ipak biti održan na Kosovu.
Sani Hil ipak u Prištini. Dua Lipa najavila dolazak
Dua Lipa (Foto Profimedia)

„Vraćam se kući, vidimo se u avgustu“, poručila je Dua Lipan a Fejsbuku.

Festival “Sani Hil” inače organizuje otac pevačice, a pop zvezda je već nastupala na ovom muzičkom događaju.

Ovo je drugi put da ova pevačica nastupa na Kosovu. Festival inače po treći put organizuje njen otac Dukađin Lipa, a učestvuju zvezde svetske i domaće scene.

Spor između Lipe i Opštine Priština nastao je zbog zemlje koju je otac pevačice tražio od lokalnih vlasti na ustupanje. Naime on je tražio da mu Priština omogućeno da dobiju zemlju od 17 hektara na 99 godina, ali se odbornici nisu usaglasili oko toga.

Zbog takve odluke organizatori su najavili da se festival seli u Tiranu.

Ipak, zbog pritiska javnosti, festival ostaje u Prištinu, ali će, kako je najvljeno, biti održan i u albanskoj prestonici.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022
’’Đedov sabor’’ 6. i 7. avgusta u Osojanu
Savez amatera Kosova i Metohije i Dom kulture “Gračanica”, a ove godine im se pridružuje i Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice, organizuju manifestaciju “Đedov sabor” koja se u Osojanu održava 6. i 7. avgusta ove godine. Predsednik Saveza amatera Kosova i Metohije Đorđe Lakušić, gostujući u jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica rekao je da će i ove godine dati sve od sebe zajedno sa ostalim organizatorima da ova manifestacija protekne po planu.
  • 04.08.2022
Počinje novi Eko art fest
Tokom leta i jeseni na severu Кosova će biti upriličen četvrti po redu Eko art fest. Ovogodišnji festival, čiji je organizator mitrovački "Akvarijus", biće realizovan pod sloganom "Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj" (3R’s: Reduce, Reuse, Recycle).
  • 03.08.2022
Scene iz žitija Svetog Marka po prvi put
Ovih dana se u crkvi Svetog Marka u Šilovu privodi kraju nesvakidašnje freskopisanje scena iz Žitija Svetog Apostola Marka, jedinstveno u svetu.
  • 22.07.2022
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
  • 20.07.2022