Vesti
Kultura

Ršum gost književnih susreta "Lazar Vučković"

Književni susreti „Lazar Vučković“ počinju danas. Ovogodišnji specijani gost na susretima u Gračanici biće pesnik Ljubivoje Ršumović.
Ršum gost književnih susreta
Ljubivoje Ršumović (Foto Novosti)

Svečano otvaranje manifestacije obaviće se danas u Gimnaziji ,,Sveti Sava’’ u Goraždevcu, od 12:30.

Pesnički susreti se nastavljaju u Domu kulture u Gračanici gde će se održati književno veče pesnika Ljubivoja Ršumovića sa prijateljima u 19:00.

Na ovoj manifestaciji će biti uručena nagrada koja nosi ime Lazara Vučkovića, jednog od najboljih pesnika Kosova i Metohije.

Narednog dana pesnici će posetiti škole u Prilužju i Lapljem Selu.Ostale vesti

„Riznica“, portal za kulturu i tradiciju
Osnovna ideja za pokretanje portala Riznica (riznica.net) jeste promocija „zaboravljenih i nepravedno potisnutih vrednosti zbog dnevno-političkih tema“, rekao je glavni i odgovorni uredni tog portala iz Gračanice Ivan Miljković za Udruženje novinara Srbije (UNS).
  • 28.05.2020
Zajednica pozorišta Srbije spremna da obnovi rad
Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije, koja okuplja šesnaest institucionalnih pozorišta van Beograda i Vojvodine, saopštila je da su članice spremne da nastave sa radom odmah po dobijanju preporuka od nadležnog ministarstva u vezi sa uslovima pod kojima se mogu organizovati probe i predstave.
  • 28.05.2020
U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020