Vesti
Kultura

Rok fest Leposavić – “prljavi” rok za sve generacije

Tradicionalni Rok fest, održan je sinoć u Leposaviću, a mnogobrojna publika okupljena na platou kod zgrade Opštine, uživala je u kvalitetnom rok zvuku koji su na binu donele rok grupe “Generacija 5”, “Inspektor Blaža i kljunovi”, ali i lokalni bendovi iz Raške, Leposavića, Novog Pazara…
Rok fest Leposavić – “prljavi” rok za sve generacije
Sa festivala (Foto Radio Mitrovica sever)

Na sceni je bilo svega – lokalni bendovi najpre su probili led obradama nekih od himni rok muzike i zagrejali publiku.

“Generacija 5” bila je zadužena za rok u klasičnom smislu reči, dok je Prljavi ljubitelj Pamele publiku u potpunosti razgalio vedrim ritmovima i šaljivim porukama.

Ova tradicionalna svetkovina dobrog rok zvuka, osmišljena je još pre četiri decenije i uz manje ili veće pauze, održana je do danas. U jednom periodu, relizovan je u Kosovskoj Mitrovici pod imenom”Akustik fest”, pa je i to utihnulo. Zahvaljujući članovima benda ”L-34” iz Leposavića, fest je ponovo premešten u Leposavić, gde se i danas održava u organizaciji Centra za kulturu “Sava Dečanac”.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023