Vesti
Kultura

Rok fest Leposavić – “prljavi” rok za sve generacije

Tradicionalni Rok fest, održan je sinoć u Leposaviću, a mnogobrojna publika okupljena na platou kod zgrade Opštine, uživala je u kvalitetnom rok zvuku koji su na binu donele rok grupe “Generacija 5”, “Inspektor Blaža i kljunovi”, ali i lokalni bendovi iz Raške, Leposavića, Novog Pazara…
Rok fest Leposavić – “prljavi” rok za sve generacije
Sa festivala (Foto Radio Mitrovica sever)

Na sceni je bilo svega – lokalni bendovi najpre su probili led obradama nekih od himni rok muzike i zagrejali publiku.

“Generacija 5” bila je zadužena za rok u klasičnom smislu reči, dok je Prljavi ljubitelj Pamele publiku u potpunosti razgalio vedrim ritmovima i šaljivim porukama.

Ova tradicionalna svetkovina dobrog rok zvuka, osmišljena je još pre četiri decenije i uz manje ili veće pauze, održana je do danas. U jednom periodu, relizovan je u Kosovskoj Mitrovici pod imenom”Akustik fest”, pa je i to utihnulo. Zahvaljujući članovima benda ”L-34” iz Leposavića, fest je ponovo premešten u Leposavić, gde se i danas održava u organizaciji Centra za kulturu “Sava Dečanac”.Ostale vesti

Predstavljanje lika i dela Grigorija Božovića u Matici srpskoj
Dom kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka predstaviće se publici u Novom Sadu, u Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu 30. septembra i prvog novembra.
  • 29.09.2022
Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice
Dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković" održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.
  • 28.09.2022
’’Pijaca knjiga’’ početkom oktobra
Mali sajam knjiga pod nazivom "Pijaca knjiga" održaće se i ove godine u Кosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", od 3. do 8. oktobra.
  • 27.09.2022
Gračanica: Književno veče Olivere Budimir
Dom kulture "Gračanica" organizuje književno veče Olivere Budimir u sredu, 28. septembra, od 19.00 u čitaonici "Darinka Jevrić".
  • 27.09.2022
’’Mrak’’ u trci za Oskara
Selekciona komisija Filmskog centra Srbije (FCS) odlučila je da film "Mrak" Dušana Milića bude kandidat Srbije za nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke, u kategoriji za najbolji međunarodni film, saopštio je FCS.
  • 20.09.2022
Karavan pesništva sutra u Zubinom Potoku
Povodom početka nove školske godine, sutra će u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku biti održan karavan pesništva pod nazivom "Siđine igrarije".
  • 20.09.2022