Vesti
Kultura

’’Robokap’’ u Gračanici

"Robokap" se vratio na filmska platna! Projekcija ovog filma reditelja Žozea Padilje biće održana u velikoj sali Doma kulture u Gračanici, u četvrtak 31.07.2014. godine, sa početkom u 20 časova.
’’Robokap’’ u Gračanici
Robokap, redizajn i original (Foto screenant com)

Glavni junak je moćniji, redizajniran, sa mnogo više specijalnih efekata koji su oživeli kultni film iz osamdesetih. Aleks Marfi je bio brižni suprug, otac i odličan policajac koji biva teško povređen na dužnosti. Taj događaj otvorio je velike mogućnosti kompaniji Omnikorp da napravi projekat koji će doneti milione, kreiranje Robokapa.

U ovom akcionom naučno-fantastičnom filmu igraju Džoel Kinaman, Geri Oldman, Majkl Kiton i Semjuel L. Džekson. Film je svetsku premijeru imao krajem januara ove godine u Maleziji, Singapuru i Tajvanu. Najuspešnije je ostvarenje ove franšize sa prihodom od 242 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Brazilski reditelj koji potpisuje ovaj rimejk Žoze Padilja dobitnik je Zlatnog medveda na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 2008. godine za film Elitni odred.Ostale vesti

Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020
Dodeljene likovne nagrade i otvorena izložba radova
Sinoć su u Domu kulture "Gračanica" uručene vidovdanske likovne nagrade ovogodišnjim dobitnicima, a otvorena je izložba radova sa likovne kolonije "Vidovdan 2020".
  • 26.06.2020