Vesti
Kultura

’’Revizor’’ stiže u Šilovo

Glumci Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici izvešće sutra u Šilovu od 20:00 časova predstavu "Revizor" po tekstu Nikolaja Gogolja.
’’Revizor’’ stiže u Šilovo
''Revizor'' u Zvečanu (Foto Milan Kabašić)

Predstava, koju je režirao Maurisi Fare, biće odigrana u Kulturno prosvetnom centru „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu.

U izvođenju ansambla NPP-a "Revizor" je dobio specijalnu nagradu kritike na Festivalu „Joakim Vujić“ održanom u Gračanici 2016. godine, a glumac Milan Vasić nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovoj predstavi.

U predstavi, pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta Priština, Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Jasmine Stoiljković i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Igor Filipović i Bojan Veljović.

"Revizor" je jedna od najizvođenijih predstava NPP-a u poslednje vreme, pa će nakon Gračanice, Zvečana, Zubinog Potoka i Štrpca moći da je vidi i publika u Kosovskom Pomoravlju.

Za 14. novembar zakazano je njeno izvođenje u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Karte po ceni od 100 dinara mogu se kupiti u foajeu KPC “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu na dan izvođenja.Ostale vesti

U Gračanici je počeo dečiji pozorišni festival „Mali Joakim“

Komad „Sirano“ Narodnog pozorišta Priština otvorio je Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“. Ovo je trinaesti po redu festival, a ove godine je domaćin Gračanica.

  • 10.05.2021
Festival „Mali Joakim“ počinje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 10.05.2021
Antigona, raskoš na sceni

Još jedna sjajna predstava Nenada Todorovića, reditelja Narodnog pozorišta u Prištini. Večeras je premijerno izvedena dugo očekivana "Antigona". Ova Sofoklova antička tragedija praćena je bogatim kostimima, scenografijom, songovima i orkestrom na bini.

  • 08.05.2021
’’Antigona’’ ili zašto je pobuna nemoguća

Tragedija „Antigona“ koju je, prema Sofokleovom tekstu, adaptirao i režirao Nenad Todorović, sutra će biti premijerno izvedena od 19:00 na sceni Doma kulture “Gračanica”. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

  • 07.05.2021
„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021