Vesti
Kultura

Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani

Reper iz Kosovskog Pomoravlja Milan Janković Čorba nakon niza uspešnih spotova i novih pesama, održaće večeras samostalni koncert pod nazivom „Tvrdi zvuk sa Kosova“ u Kombank dvorani u Beogradu. Pre Čorbe, svoj nastup će imati i reper iz Osojana – Danilo Đurić “Londan”.
Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani
Sa Londanovog nastupa u emisiji 24 sata sa Zoranom Kesićem

Ovo je prvi beogradski koncert repera iz Kosovskog Pomoravlja u Beogradu. Kao goste na koncertu pozvao je svoje zemljake Danila Đurića Londana iz Osojana i Stojana Popovića "EsPi" iz sela Koš.

“Osećam se super pred koncert. Mi smo tamo na njegov poziv, a mislim da će biti još mnogo repera iz Beograda i drugih delova Srbije. Spremili smo se i nadamo se da će biti dobra posećenost. Slušaće se samo tvrdi rep sa Kosova”, kaže Danilo u izjavi za RTV Kim.

Nekoliko sati pred nastup “Londan” još uvek nema tremu ali, kako kaže, zagrevanje svakako postoji. “Nešto se događa sa mnom, još ne znam šta, ali mislim da će biti sve super”.

Kaže da mu ovaj nastup znači mnogo jer je to prilika da se ljubitelji ove vrste muzike upoznaju i sa njegovim radom.

“Posetioci mogu da očekuju taj tvrdi realni rep sa Kosova”.

Londan je nedavno snimio pesmu “Osuda” za koju još uvek utvrđuje da li će biti objavljena kao singl ili će se naći na albumu koji je u pripremi.

“Pesma je posvećena okkolini u koju živi, a bavi se i osudama koje moji sugrađani imaju prema meni i onima koji drugačije razmišljaju.

Iako još ne zna tačan datum, Londan se nada da će se njegov drugi album uskoro naći pred publikom.Ostale vesti

Koncert u čast jubileja, 7 vekova manastira Gračanice
Povodom jubileja, 7 vekova manastira Gračanice, učenici muzičkih škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice i "Stevan Hristić" iz Staništora, hora „Simonida“ i crkvenog hora „Branislav Nušić“ iz Kosovske Mitrovce održali su koncert u Domu kulture.
  • 16.06.2021
Diskusija i izložba u PKC-u
Alternativna Internet stranica, večeras u 19 časova u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", organizuje diskusiju "Alternativna mesta okupljanja - samostalne inicijative za kulturu, umetnost, slobodu...". Iste večeri biće otvorena izložba fotografija Sunčice Andrejević, dok će u muzičkom delu programa nastupiti Ilda Krama. 
  • 14.06.2021
Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

  • 10.06.2021
Nataša Tasić Knežević: Ljubav je srž života
Operska diva moćnog glasa Nataša Tasić Knežević zadivila je večeras publiku u Gračanici ne samo svojim talentom i izvođenjem, već i neposrednošću, ljubaznošću i toplinom.
  • 09.06.2021
’’Akvarijus’’: Predstavljanje slikovnice ’’Utine i Miljanine boje prirode’’
Slikovnica za decu „Utine i Miljanine boje prirode“ (2021) biće predstavljena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u četvrtak, 10. juna 2021. godine, u 12 časova.
  • 09.06.2021
Operska diva Nataša Tasić Knežević nastupa u Gračanici
Operska diva iz Beograda Nataša Tasić Knežević održaće koncert u Domu kulture u Gračanici u sredu od 18 časova.
  • 07.06.2021