Vesti
Kultura

Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani

Reper iz Kosovskog Pomoravlja Milan Janković Čorba nakon niza uspešnih spotova i novih pesama, održaće večeras samostalni koncert pod nazivom „Tvrdi zvuk sa Kosova“ u Kombank dvorani u Beogradu. Pre Čorbe, svoj nastup će imati i reper iz Osojana – Danilo Đurić “Londan”.
Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani
Sa Londanovog nastupa u emisiji 24 sata sa Zoranom Kesićem

Ovo je prvi beogradski koncert repera iz Kosovskog Pomoravlja u Beogradu. Kao goste na koncertu pozvao je svoje zemljake Danila Đurića Londana iz Osojana i Stojana Popovića "EsPi" iz sela Koš.

“Osećam se super pred koncert. Mi smo tamo na njegov poziv, a mislim da će biti još mnogo repera iz Beograda i drugih delova Srbije. Spremili smo se i nadamo se da će biti dobra posećenost. Slušaće se samo tvrdi rep sa Kosova”, kaže Danilo u izjavi za RTV Kim.

Nekoliko sati pred nastup “Londan” još uvek nema tremu ali, kako kaže, zagrevanje svakako postoji. “Nešto se događa sa mnom, još ne znam šta, ali mislim da će biti sve super”.

Kaže da mu ovaj nastup znači mnogo jer je to prilika da se ljubitelji ove vrste muzike upoznaju i sa njegovim radom.

“Posetioci mogu da očekuju taj tvrdi realni rep sa Kosova”.

Londan je nedavno snimio pesmu “Osuda” za koju još uvek utvrđuje da li će biti objavljena kao singl ili će se naći na albumu koji je u pripremi.

“Pesma je posvećena okkolini u koju živi, a bavi se i osudama koje moji sugrađani imaju prema meni i onima koji drugačije razmišljaju.

Iako još ne zna tačan datum, Londan se nada da će se njegov drugi album uskoro naći pred publikom.Ostale vesti

Dve nagrade za ’’Zvonara’’ u Zaječaru
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", nastala kao rezultat poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Doma kulture u Gračanici je dvostruko nagrađena na upravo završenom 12. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR".
  • 13.05.2022
Lidija Dimkovska u PKC ’’Akvarijus’’
Lidija Dimkovska, jedna od najznačajnijih savremenih severnomakedonskih spisateljica, dobitnica Nagrade za književnost Evropske unije biće gošća Privatnog kulturnog centra (PKC) „Akvarijus“ u ponedeljak, 16. maja 2022. godine.
  • 13.05.2022
Srbija u finalu Eurosonga
Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta plasirala se u finale "Pesme Evrovizije" u Torinu. U finale su se plasirali predstavnici Belgije, Azerbejdžana, Finske, Australije, Estonije, Rumunije, Poljske, Švedske i Češke. Tokom izvođenja, cela dvorana „Pala Olimpiko” tapšala je uz taktove pesme In corpore sano predstavnice Srbije Ane Đurić Konstrakte.
  • 13.05.2022
Rakić: Džez i bluz festival početkom juna
Petar Rakić, jedan od osnivača džez i bluz festivala u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je za Radio Kontakt Plus da će pomenuti festival nakon dve godine pauze usled pandemije koronavirusa, biti održan u Kosovskoj Mitrovici u junu.
  • 12.05.2022
Muzički i likovni program za decu u Velikoj Hoči
Velika Hoča će predstojećeg vikenda, 13. i 14. maja, ugostiti muzičare i likovne umetnike.
  • 12.05.2022
Sterijini ’’Ajduci’’ u novom ruhu
Gračanička publika imala je priliku da sinoć konačno pogleda izvođenje predstave "Ajduci", nastale  po istoimenom komadu Jovana Sterije Popovića, a u režiji Anđelke Nikolić. "Paralela sa sadašnjicom može svakako da se povuče", rekao je glumac Nebojša Đorđević.
  • 11.05.2022