Vesti
Kultura

Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani

Reper iz Kosovskog Pomoravlja Milan Janković Čorba nakon niza uspešnih spotova i novih pesama, održaće večeras samostalni koncert pod nazivom „Tvrdi zvuk sa Kosova“ u Kombank dvorani u Beogradu. Pre Čorbe, svoj nastup će imati i reper iz Osojana – Danilo Đurić “Londan”.
Reperi sa Kosova večeras u Kombank dvorani
Sa Londanovog nastupa u emisiji 24 sata sa Zoranom Kesićem

Ovo je prvi beogradski koncert repera iz Kosovskog Pomoravlja u Beogradu. Kao goste na koncertu pozvao je svoje zemljake Danila Đurića Londana iz Osojana i Stojana Popovića "EsPi" iz sela Koš.

“Osećam se super pred koncert. Mi smo tamo na njegov poziv, a mislim da će biti još mnogo repera iz Beograda i drugih delova Srbije. Spremili smo se i nadamo se da će biti dobra posećenost. Slušaće se samo tvrdi rep sa Kosova”, kaže Danilo u izjavi za RTV Kim.

Nekoliko sati pred nastup “Londan” još uvek nema tremu ali, kako kaže, zagrevanje svakako postoji. “Nešto se događa sa mnom, još ne znam šta, ali mislim da će biti sve super”.

Kaže da mu ovaj nastup znači mnogo jer je to prilika da se ljubitelji ove vrste muzike upoznaju i sa njegovim radom.

“Posetioci mogu da očekuju taj tvrdi realni rep sa Kosova”.

Londan je nedavno snimio pesmu “Osuda” za koju još uvek utvrđuje da li će biti objavljena kao singl ili će se naći na albumu koji je u pripremi.

“Pesma je posvećena okkolini u koju živi, a bavi se i osudama koje moji sugrađani imaju prema meni i onima koji drugačije razmišljaju.

Iako još ne zna tačan datum, Londan se nada da će se njegov drugi album uskoro naći pred publikom.Ostale vesti

“Knjiga je čovekov najbolji prijatelj”
“Svet se menja, ali vrednosti ostaju iste. Knjiga je čovekov najbolji prijatelj, ali prijatelje moramo tražiti i među ljudima. Treba da nadogradimo sebe, jer time nadograđujemo i društvo, a knjiga je tu da nam pomogne”, rekla je za RTV Kim direktorka Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić.
  • 11.08.2020
„Pečat hercega Šćepana“ Živojinu Rakočeviću
Upravni odbor kulturne manifestacije „Trg od ćirilice“ jednoglasno je donеo odluku da ovogodišnji „Pečat hercega Šćepana“ pripadne Živojinu Rakočeviću, knjiženiku i novinaru, pesniku i nacionalnom pregaocu iz Gračanice.
  • 11.08.2020
Virtuelna izložba i razgovor sa slikarkom Irinom Černjavski Šantrić
Dom kulture "Gračanica" večeras priprema virtuelnu izložbu slika i razgovor sa umetnicom Irinom Černjavski Šantrić.
  • 05.08.2020
“Koronavirus ostavlja nesagledive posledice u svetu muzike”
Od trenutka kada se koronavirus pojavio i na Kosovu veliki broj malih preduzeća, trgovina, kao i ugostiteljski i uslužni sektor trpe velike gubitke. U problemu su se našli i muzičari jer su ostali bez zarade, koja je za njih uglavnom i jedini izvor prihoda.
  • 30.07.2020
Kosovski vez kao umetničko delo
Kosovski vez je posebna tehnika vezenja na platnu. Nastala je u srednjem veku a bila je vrlo popularna na kraljevskim dvorovima. Iako retki, njegovi motivi su i sada prisutni a najčeće krase haljine i narodne nošnje igrača iz kulturno umetničkih društava. O kosovskom vezu se danas govorilo u Prištini, u Srpskom kulturnom centru.
  • 27.07.2020
Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020