Vesti
Kultura

Putujući bioskop stigao u Goraždevac

Putujući bioskop iz Gračanice gostovao je sinoć u Goraždevcu gde su prikazana dva filma - “Ala je lep ovaj svet” i “Kašej: Kradljivac nevesti”.

Putujući bioskop stigao u Goraždevac
Detalj iz filma Ala je lep ovaj svet

U 18 časova mlađi goraždevčani su imali priliku da vide film "Kašej: Kradljivac nevest", dok su stariji od 20 časova uživali u "Ala je lep ovaj svet".

Boban Jevtić, urednik filmskog programa Doma kulture "Gračanica" rekao je da je prisustvo velikog broja mališana u sali u Goraždevcu podstrek da i u budućnosti posete ovaj kraj tokom naredne turneje Putujućeg bioskopa.

“Evo i ove godine još jedna turneja Putujućeg bioskopa koju organizuje Dom kulture "Gračanica" uz podršku Ministarstva kulture vlade Republike Srbije i u saradnji sa Opštinom Gračanica. Veliko je zadovoljstvo videti gotovo punu salu dece u Goraždevcu. To nam je podstrek da se potrudimo da i sledećeg puta posetimo Goraždevac. Inače projekat Putujućeg bioskopa podrazumeva projekcije filmova van Gračanice, odnosno širom Kosova i Metohije. Ljudi i deca imaju priliku da pogledaju nova ostvarenja kako iz domaće, tako i strane kinematografije”, navodi Jevtić.

Antonina Pavlović kaže da je uživala u filmu i da joj je drago što se ovako nešto održava u Goraždevcu.

“Volela bih da i u budućnosti bude ovakvih dešavanja jer svi to jako volimo i stvarno je mnogo dece došlo da isprati crtani film”, izjavila je Antonina Pavlović.

Dom kulture "Gračanica" najavio je prikazivanje ovih filmova i u ostalim srpskim sredinama na Kosovo i Metohiji.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023