Vesti
Kultura

Promocija zbornika dečijih radova „Kuda da krenem“ sutra u Prištini

Zbornik dečijih radova poezije i proze „Kuda da krenem“ biće predstavljen sutra (utorak) u 12 časova u Srpskom kulturnom centru u Prištini.
Promocija zbornika dečijih radova „Kuda da krenem“ sutra u Prištini
SKC u Prištini (Foto Dom kulture Gračanica)

Zbirku čine radovi sedam učenica srednjih škola sa centralnog Kosova i ilustracije koje su deo školske arhive Gimnazije Priština sa sedištem u Lapljem Selu.

Zbornik je deo projekta „Moja prva knjiga“ koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Nastao je na radionicama koje je organizovao Srpski kulturni centar iz Prištine i može se reći da je to prva knjiga ove vrste, koju nakon 20 godina, izdaje jedna organizacija čije je stalno sedište u Prištini.

Na promociji će govoriti profesorka Srpskog jezika i književnosti Ana Kostić, predstavnik SKC-a Tijana Arsić i nagrađene učenice Irena Mladenović, Andrijana Slavić i Mila Mihajlović.

 Ostale vesti

Dom kulture ’’Gračanica’’ i Kulturni centar ’’Lukijan Mušicki’’ potpisali protokol o saradnji
Dom kulture “Gračanica” i Kulturni centar “Lukijan Mušicki” iz Temerina potpisali su danas protokol o saradnji koji predviđa razmenu kulturnih sadržaja.
  • 20.05.2022
Gračanica: Prezentacija KC ’’Lukijan Mušicki’’  iz Temerina

Prezentacija Кulturnog centra „Lukijan Mušicki “ iz Temerina održaće se u petak 20. maja 2022. godine u 11 časova u čitaonici „Darinka Jevrić“ Doma kulture „Gračanica“.

  • 19.05.2022
Lidija Dimkovska: Čovekov identitet je relativna stvar
Lidija Dimkovska je trenutno jedan od najboljih i najaktivnijih severnomakedonskih pisaca koji ne želi da bude određen nijednom nacionalnom književnošću. Piše na makedonskom jeziku, ali odbija da bude deo makedonske nacionalne književnosti sve dok ona bude zatvorena za makedonske pisce koji ne pišu na makedonskom jeziku.
  • 19.05.2022
KM: Noć muzeja tragom jevrejskih lekara
Uzbudljivom gradskom šetnjom kroz Кosovsku Mitrovicu, Privatni kulturni centar „Akvarijus“ obeležiće večeras Noć muzeja.
  • 18.05.2022
Dve nagrade za ’’Zvonara’’ u Zaječaru
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve", nastala kao rezultat poslovno-tehničke saradnje Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Кosovskoj Mitrovici, Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Doma kulture u Gračanici je dvostruko nagrađena na upravo završenom 12. Pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR".
  • 13.05.2022
Lidija Dimkovska u PKC ’’Akvarijus’’
Lidija Dimkovska, jedna od najznačajnijih savremenih severnomakedonskih spisateljica, dobitnica Nagrade za književnost Evropske unije biće gošća Privatnog kulturnog centra (PKC) „Akvarijus“ u ponedeljak, 16. maja 2022. godine.
  • 13.05.2022