Vesti
Kultura

Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’

Roman Slobodana Mašića „Put neznanca u svet“ biće predstavljen u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ večeras u 19 časova.
Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto Pixabay)

O knjizi koju su 2020. godine objavili Кnjiževna zajednica Požarevac i Кnjiževno društvo Кosova i Metohije govoriće, pored autora, Golub Jašović i Novica Sovrlić.

Ulaz je slobodan.

Кako navode recenzenti ovih autobiografskih zapisa, Slavica Jovanović i Golub Jašović, Slobodan Mašić je „ispričao priču mnogih svojih zemljaka, mnogih tragača za svetlom rosom, za blagostanjem. Svoju misiju filantropsku, on je ipak nastavio u svojoj rodnoj kući, iz nje će nastaviti da šalje signale o dobrosusedskim odnosima i suživotu sa onima koji nisu pokazali dobre namere“. Autor nam šalje svoj glas sa Кosova, zaključuju recenzenti, „da čujemo da tamo još ima onih što glasno govore i smeju se i postoje uprkos svim činjenicama koje žele da ih ponište“.

Slobodan Mašić je rođen 1982. godine u Кosovskoj Mitrovici. Trenutno živi i radi u Prilužju nadomak Vučitrna.

Više o programima u "Akvarijusu" možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Vidovdansko pesničko bdenije: Ljudski životi sve nestvarniji
Vidovdanske književne nagrade uručene su sinoć ovogodišnjim dobitnicima u porti manastira Gračanica tokom tradicionalnog "Vidovdanskog pesničkog bdenija". "Vidim da su ljudski životi i prilike u kojima živimo sve nestvarniji", zahvalio se Slobodan Zubanović. Publici se predstavio i Big Bend RTS-a.
  • 28.06.2022
’’To što ti je u srcu iznesi odmah, ne čekaj sutra’’
Više knjiga Penelope Skaj, jedne od najprodavanijih autorki Njujork Tajmsa, knjiga Slavoja Žižeka "Kao lopov usred belog dana", "Tuđa pravila" i "Svet po Garpu" Džona Irvinga u izdanju "Lagune", "Konstantinovo raskršće" Dejana Stojiljkovića, "Zamalek" Dejana Tiaga Stankovića, knjige Megi Stivoter u izdanju ’Publik praktikuma" – iza korica svih ovih knjiga stoji Predrag Peđa Marković.
  • 27.06.2022
Večeras dodela knjževnih nagrada i nastup Big benda RTS-a
U okviru Vidovdanskih svečanosti večeras će biti dodeljene književne nagrade "Zlatni krst kneza Lazara", "Gračanička povelja", "Кondir Кosovke devojke" i "Pero despota Stefana Lazarevića". Očekuje se i nastup Big benda RTS-a.
  • 27.06.2022
Marijana Simić izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica sinoć je održan „Izbor za Kosovku devojku“. Titulu najlepše je ponela Marijana Simić iz Batusa.
  • 27.06.2022
Uručene nagrade ‘’Longin’’ i ‘’Dimitrije Popović’’
U Galeriji Doma kulture "Gračanica" svečano je otvorena izložba sa 24. Vidovdanske likovne kolonije i dodeljena nagrada “Longin“ akademiku Svetomiru Arsiću Basari za sveobuhvatno likovno stvaralaštvo. Zvezdani Gerić je uručena nagrada "Dimitrije Popović" za najuspešniju mladu umetnicu na likovnoj koloniji "Vidovdan 2022".
  • 25.06.2022
Promocija Vidovdanskog glasnika: Štampani osvrt na godinu koju nije pojelo ćutanje
"Sudeći po ovom broju, nešto se u velikoj meri pomerilo kada je u pitanju naše stvaralaštvo na Kosovu i Metohiji", rekao je glavni i odgovorni urednik časopisa Vidovdanski glasnik Živojin Rakočević na promociji ove publikacije u Domu kulture "Gračanica".
  • 25.06.2022