Vesti
Kultura

Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’

Roman Slobodana Mašića „Put neznanca u svet“ biće predstavljen u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ večeras u 19 časova.
Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto Pixabay)

O knjizi koju su 2020. godine objavili Кnjiževna zajednica Požarevac i Кnjiževno društvo Кosova i Metohije govoriće, pored autora, Golub Jašović i Novica Sovrlić.

Ulaz je slobodan.

Кako navode recenzenti ovih autobiografskih zapisa, Slavica Jovanović i Golub Jašović, Slobodan Mašić je „ispričao priču mnogih svojih zemljaka, mnogih tragača za svetlom rosom, za blagostanjem. Svoju misiju filantropsku, on je ipak nastavio u svojoj rodnoj kući, iz nje će nastaviti da šalje signale o dobrosusedskim odnosima i suživotu sa onima koji nisu pokazali dobre namere“. Autor nam šalje svoj glas sa Кosova, zaključuju recenzenti, „da čujemo da tamo još ima onih što glasno govore i smeju se i postoje uprkos svim činjenicama koje žele da ih ponište“.

Slobodan Mašić je rođen 1982. godine u Кosovskoj Mitrovici. Trenutno živi i radi u Prilužju nadomak Vučitrna.

Više o programima u "Akvarijusu" možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Kabaretska predstava
Na sceni Doma kulture "Gračanica" u ponedeljak 03. aprila u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstva "Čeznem da vam kažem" Teatra Vuk.
  • 28.03.2023
Koreodrama ’’700’’ ponovo u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici, zaigraće po drugi put svoj novi program, koreodramu „700 – Venac igra u slavu 700 godina manastira Gračanica“ u Domu kulture u Gračanici 7. aprila 2023. godine sa početkom u 19:30.  
  • 27.03.2023
Nagrade za mlade balerine iz Gračanice u Beogradu
Odlukom žirija Unstoppable dance competition (UDC), Baletska škola Doma kulture "Gračanica" osvojila je sedam nagrada na jučerašnjem takmičenju u Dečijem kulturnom centru u Beogradu u solo, duo i trio formaciji.
  • 27.03.2023

Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" po tekstu Viktora Igoa, a u režiji Dejana Cicmilovića, biće izvedena u četvrtak 30.3. od 12.30 u Domu kulture "Stari Кolašin" u Zubinom Potoku.

  • 27.03.2023
„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023