Vesti
Kultura

Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’

Roman Slobodana Mašića „Put neznanca u svet“ biće predstavljen u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ večeras u 19 časova.
Promocija romana Slobodana Mašića u ’’Akvarijusu’’
Ilustracija (Foto Pixabay)

O knjizi koju su 2020. godine objavili Кnjiževna zajednica Požarevac i Кnjiževno društvo Кosova i Metohije govoriće, pored autora, Golub Jašović i Novica Sovrlić.

Ulaz je slobodan.

Кako navode recenzenti ovih autobiografskih zapisa, Slavica Jovanović i Golub Jašović, Slobodan Mašić je „ispričao priču mnogih svojih zemljaka, mnogih tragača za svetlom rosom, za blagostanjem. Svoju misiju filantropsku, on je ipak nastavio u svojoj rodnoj kući, iz nje će nastaviti da šalje signale o dobrosusedskim odnosima i suživotu sa onima koji nisu pokazali dobre namere“. Autor nam šalje svoj glas sa Кosova, zaključuju recenzenti, „da čujemo da tamo još ima onih što glasno govore i smeju se i postoje uprkos svim činjenicama koje žele da ih ponište“.

Slobodan Mašić je rođen 1982. godine u Кosovskoj Mitrovici. Trenutno živi i radi u Prilužju nadomak Vučitrna.

Više o programima u "Akvarijusu" možete pročitati OVDE.Ostale vesti

Vojvođanska tambura u kosovskom „Vencu“

Nacionalni Ansambl narodnih igara i pesama „Venac“ planira da u svoj repertoar uvrsti i tamburicu, pa su tim povodom u Gračanicu stigli tamburaški eksperti kako bi zajedno sa članovima ovog ansambla pokrenuli radionicu.

  • 07.12.2021
Četiri prva mesta za balerine iz Gračanice

Balerine iz Baletske škole Doma kulture „Gračanica“ osvojile su prva četiri mesta na Prvom internacionalnom takmičenju u klasičnom i modernom baletu, koje organizuje Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO).

  • 05.12.2021
Gračanica: Svetlom pisana istorija srpske škole glume
U Domu kulture "Gračanica otvorena" je izložba "Vek i po srpske škole glume” višeg umetničkog saradnika na katedri glume Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu Pavla Lazića koja je organizovana povodom obeležavanja 150 godina od početka institucionalnog dramskog školovanja u Srbiji.
  • 03.12.2021
Sutra počinje radionica

Dom kulture „Gračanica“ organizuje treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“, koja će trajati od 03. do 09. decembra. Na radionici će učestvovati učenici osnovnih škola, uzrasta od 10 do 15 godina.

  • 02.12.2021
Večeras premijera filmova
U bioskopu Doma kulture Gračanica večeras će biti premijerno prikazana dva filma - "Gučijevi" i "Enkanto".
  • 02.12.2021
Završen „Grafest“. Prva nagrada reditelju Rastku Šejiću
Dodelom priznanja najboljim autorima dokumentarnih filmova i reportaža završen je jubilarni, deseti po redu, Međunarodni festival dokumentarnog filma i televizijskih formi "Grafest". Prva nagrada pripala je Rastku Šejiću iz Beograda za dokumentarni film „Na veslu priča: Pozdrav pesniku“. Drugo mesto na festivalu osvojila je Radmila Vulićević, a treće Ana Marković.
  • 01.12.2021