Vesti
Kultura

Promocija romana "Devojka koja je opsedala snove" večeras u Gračanici

Roman "Devojka koja je opsedala snove" autora Nemanje Stevića, biće predstavljen u čitaonici "Darinka Jevrić" Doma kulture “Gračanica” večeras u 19 časova.

Promocija romana
Dom kulture Gračanica (Foto KoSSev)

O romanu "Devojka koja je opsedala snove", pored autora, govoriće i Toni Perdić.

“Ovaj pesnik, preoblikovan u dobrog pripovedača, u svom egzistancijalno-ljubavnom, urbanom romanu ‘Devojka koja je opsedala snove’ osvetljava nam drevni mit o idealnim polovinama. Granica između sna i jave je pomerena, kao i granica između života i smrti. To pomeranje je izvršeno na više načina posredstvom različitih obrada motiva sna u savremenom trenutku. Sam naslov romana nije jednoznačan. Svi likovi iz ovog romana imaju svoje snove, koji su povezani i sa ‘drugim svetovima’, ali i različite probleme u vezi sa njima i njihovim ostvarivanjem", kaže u recenziji Marina Đenadić.

Autor Nemanja Stević, rođen je 1991. godine u Prištini. Živi u Vrnjačkoj Banji. Objavio je zbirku pesama "Oprosti nemoć rečima" i zbirku priča "Bila jednom jedna ljubav". Ovo je njegov prvi roman.Ostale vesti

’’Mrak’’ u trci za Oskara
Selekciona komisija Filmskog centra Srbije (FCS) odlučila je da film "Mrak" Dušana Milića bude kandidat Srbije za nagradu Američke akademije filmske umetnosti i nauke, u kategoriji za najbolji međunarodni film, saopštio je FCS.
  • 20.09.2022
Karavan pesništva sutra u Zubinom Potoku
Povodom početka nove školske godine, sutra će u Domu kulture "Stari Kolašin" u Zubinom Potoku biti održan karavan pesništva pod nazivom "Siđine igrarije".
  • 20.09.2022
Obeležavanje Evropskog dana jevrejske kulture u Kosovskoj Mitrovici
Povodom Evropskog dana jevrejske kulture u Privatnom kulturnom centru (PKC) "Akvarijus" u Кosovskoj Mitrovici večeras od 19.00 časova će biti održano predavanje "Sefardska prezimena na jugoslovenskom tlu do holokausta, njihova etimologija i geografska distribucija".
  • 20.09.2022
’’Zvonar Bogorodičine crkve’’ ponovo u Gračanici
Predstava "Zvonar Bogorodičine crkve" biće izvedena u Domu kulture "Gračanica" 20. septembra (u utorak) od 11.00 časova.
  • 16.09.2022
Predstavljena
Povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, u saradnji Kancelarije za Kosovo i Metohiju sa više istaknutih pojedinaca i institucija sa Kosova i Metohije i iz centralne Srbije, javnosti je predstavljena "Himna srpskoj zastavi".
  • 15.09.2022
Šesti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata
Šesti Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata "Šild" (Shield) biće održan u Srednjovekovnom tematskom parku "Ordo Drakonis" u Gračanici od 16. do 18. septembra.
  • 15.09.2022