Vesti
Kultura

Promocija knjige “Žanrovi u savremenom novinarstvu”

U Domu kulture u Gračanici večeras u 19 sati biće održana promocija knjige “Žanrovi u savremenom novinarstvu”, autora Zorana Jevtovića, Radivoja Petrovića i Zorana Arackog.
Promocija knjige “Žanrovi u savremenom novinarstvu”
Ilustracija (Foto Kim)

Ovi univerzitetski profesori žurnalistike su na najbolji način primenili stil američkih udžbenika u vrh novinarske literature.

Na tribini će biti reči o novinarstvu danas i profesionalnom i neprofesionalnom ponašanju medija i njihovih poslenika.

O knjizi će govoriti pored dvojice autora Jevtovića i Arackog i novinari sa Kosova Đorđe Jevtić i Budimir Ničić koji je I predsednik Društva novinara Kosova i Metohije.

Organizatore promocije su Dom kulture i Društvo novinara Kosova i Metohije.
Ostale vesti

Petar Sarić ovogodišnji dobitnik nagrade „Borisav Stanković“

Ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade „Borisav Stanković“ koju je ustanovila i dodeljuje istoimena književna zajednica iz Vranja je književnik sa Kosova Petar Sarić za celokupno stvaralaštvo koje sačinjavaju četiri knjige poezije i sedam romana, saopšteno je na konferenciji za novinare.

  • 20.10.2021
Londan kroz rep kritikuje Beograd i Prištinu i „predizborne igre koje igraju“
„Vuku svoje veze, a veze vuku veze, pa smo se zamrsili i tako nas kuvaju. Igra na emocije, rodoljub je, dokle više bre, ne mirišem te. Vaše igrice sve, već videli smo – ćuti, sorry tata ali sada moraš ovo čuti“ – ovo su stihovi pesme mladog repera iz Osojana, Danila Đurića, poznatijeg kao Londaneze. Pesmu je napisao „pod uticajem svega sto se dešavalo zadnjih mesec dana ljudima na Kosovu“, kaže za KoSSev njen autor.
  • 20.10.2021
Putujući bioskop Doma kulture Gračanica
Dom kulture ,,Gračanica“ organizuje još jednu turneju Putujućeg bioskopa u mestima širom Kosova, saopšteno je iz ove ustanove. 
  • 20.10.2021
Glumci amateri iz Gračanice osvojili nagradu na FEDRAS-u
Amaterskom pozorištu „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ je sinoć na Festivalu dramskih amatera sela Srbije (FEDRAS) uručeno priznanje za kolektivnu igru u predstavi „Život geto tinejdžera“.
  • 19.10.2021
Promocija knjige Petra Kostića u Gračanici
Povodom jubileja 150 godina postojanja Prizrenske bogoslovije Dom kulture Gračanica i Udruženje „Sveti Spasˮ organizuju promociju knjige Petra Kostića „Prosvetno-kulturni život pravoslavnih Srba u Prizrenu i njegovoj okolini u XIX i početkom XX veka (sa uspomenama pisca)“.
  • 19.10.2021
Večeras u “Akvarijusu” o stvaralaštvu Grigorija Božovića
U okviru „Pijace knjige“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici večeras od 18 časova predstaviće se Dom kulture „Stari Kolašin“ iz Zubinog Potoka. 
  • 18.10.2021