Vesti
Kultura

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Nebojša Nikolić je rođen 1962. godine u Prištini. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u rodnom mestu. Tokom poslovne karijere bio je: novinar, komercijalista, bankar, a sada generalni direktor IP „Rad“.

„Pronašao sam moje sugrađane (gde god da se oni nalaze) na društvenoj mreži u grupi Priština u srcu. Pišu, objavljuju priče, slike, emocije, tajne, podsećaju nas na naš grad, prijatelje, znane i neznane. Mnogo dobro to rade. Neke od njih sam kontaktirao i objasnio im da želim da to prenesem u knjigu, da ostane zapisano. Svi su oni autori ove knjige, i korice su delo našeg zemljaka. A ja sam hteo da budem hroničar jednog doba, koje je trajalo i živi u nama, da zabeležim detalje, sećanja i uspomene iz naše Prištine“, rekao je o razlozima zašto je napisao knjigu autor.

O knjizi će osim autora govoriti: Radomir Rojević, i generalni sekretar Pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji, Dragana Kuzmanović, novinar i publicista, Đorđe Jevtić, novinar i publicista. Ostale vesti

Koreodrama ’’700’’  3. decembra u Gračanici

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" izvešće 3. decembra koreodramu "700" u Domu kulture "Gračanica" u 19.30 časova. "Venac" igra u slavu 700 godina manastira Gračanica.

  • 29.11.2022
Gračanica: Izložba slika

Izložba slika akademske slikarke Maje Todić, pod nazivom "Identiteti", biće otvorena 29. novembra u 19 časova u Galeriji Doma kulture "Gračanica".

  • 26.11.2022
“Ona koja raspušta vojske” premijerno 30. novembra
Dramska predstava "Ona koja raspušta vojske" koja je urađena po Aristofanovoj komediji "Lisistrata", u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izvedena u sredu, 30. novembra od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 26.11.2022
Objavljena nova knjiga Mitre Reljić
U izdanju Kosovskometohijskog odbora Matice srpske objavljena je knjiga prof. dr Mitre Reljić "Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji".
  • 25.11.2022
PKC Akvarijus: Večeras
Dokumentarni film Stefana Pavlovića "U potrazi za konjima" biće prikazan u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" večeras (utorak, 22. novembar) u 20.00 časova.
  • 22.11.2022
Osmi Međunarodni filmski festival KiM otvorio film ’’Strahinja Banović’’

Osmi “Kosovo i Metohija” Međunarodni filmski festival (KMMFF) je svečano otvoren u Domu kulture “Gračanica”, prikazivanjem višestruko nagrađivanog filma „Strahinja Banović” reditelja i scenariste Stefana Arsenijevića.

  • 21.11.2022