Vesti
Kultura

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića biće održana u subotu od 19 časova u Domu kulture „Gračanica“. 

Promocija knjige „Priština u srcu“ Nebojše Nikolića
Dom kulture u Gračanici (Foto Dom kulture)

Nebojša Nikolić je rođen 1962. godine u Prištini. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u rodnom mestu. Tokom poslovne karijere bio je: novinar, komercijalista, bankar, a sada generalni direktor IP „Rad“.

„Pronašao sam moje sugrađane (gde god da se oni nalaze) na društvenoj mreži u grupi Priština u srcu. Pišu, objavljuju priče, slike, emocije, tajne, podsećaju nas na naš grad, prijatelje, znane i neznane. Mnogo dobro to rade. Neke od njih sam kontaktirao i objasnio im da želim da to prenesem u knjigu, da ostane zapisano. Svi su oni autori ove knjige, i korice su delo našeg zemljaka. A ja sam hteo da budem hroničar jednog doba, koje je trajalo i živi u nama, da zabeležim detalje, sećanja i uspomene iz naše Prištine“, rekao je o razlozima zašto je napisao knjigu autor.

O knjizi će osim autora govoriti: Radomir Rojević, i generalni sekretar Pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji, Dragana Kuzmanović, novinar i publicista, Đorđe Jevtić, novinar i publicista. Ostale vesti

„Antigona“ otvara festival „Joakim Vujić“

Predstava "Antigona", po Sofokleu, a u režiji Nenada Todorovića i koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", otvoriće 57. pozorišni festival "Joakim Vujić" koji će biti održan u Leskovcu od 23. do 30. septembra.

  • 22.09.2021
Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021