Promocija knjige "Kralj Petar Prvi u Prizrenu"

Dom kulture „Gračanica“ i Društvo prijatelja manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena organizuju promociju knjige „Kralj Petar Prvi u Prizrenu“ Lele Marković.

Podeli ovaj članak sa:
  • Prizrenska bogoslovija (Foto arhiva Kim)

Knjiga „Kralj Petar Prvi u Prizrenu“, u poeziji, prozi i slici, obrađuje povlačenje srpske vojske preko Kosova i Metohije u periodu od 12 – 26. novembra 1915. godine.

Autorka je istraživala ko se sve našao u koloni dugoj od Prokuplja do Prištine, čiji su ćivot sa svetim moštima nosili na leđima srpski vojnici, kako je izgledao Prizren iz ugla poznatih svetskih dopisnika, koji čuveni srpski pisac je bio svedok zakopavanja kraljeve krune u Prizrenskoj bogosloviji, kako je izgledala poslednja sednica Vlade, liturgija i opraštanje od Prizrenaca pred povlačenje ka Albaniji...

Sama knjiga je simbolična zahvalnost srpskim ratnicima, stradalnicima Velikog rata koji su 1915. godine boravili u Prizrenu, a objavljena je na stotu godišnjicu proboja Solunskog fronta i slavne pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

O knjizi će govoriti: mr Živojin Rakočević, istoričar Aleksandar Gudžić i autorka.

Promocija će biti održana u subotu, 20. aprila 2019. godine u 16:00 časova u Bogosloviji Sveti Kirilo i Metodije u Prizrenu.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane