Vesti
Kultura

Prijem u čast pobednika na festivalu “FEDRAS 2016“

U Šilovu je sinoć priređen svečani prijem u čast kosovskopomoravskih glumaca, koji su sa predstavom “Divlje meso” pobedili na Festivalu dramskih amatera sela Srbije “FEDRAS 2016“ u Malom Crniću.

Prijem u čast pobednika na festivalu “FEDRAS 2016“
Glumci amaterskog pozorišta Gnjilane (Foto RTV Puls)

Glumce gnjilanskog amaterskog pozorišta ugostio je načelnik kosovsko-pomoravskog upravnog okruga i predsednik Privremenog organa Opštine Gnjilane Srđan Mitrović.

Mitrović je izrazio zadovoljstvo što su glumci iz ovog kraja, već treći put osvojili nagradu na ovom festivalu i proslavili ime Kosovskog Pomoravlja.

“U svoje i u ime svih građana Kosovskog Pomoravlja čestitam vam na uspehu koji ste postigli. Ponosni smo na vas i želim da istaknem da ću se maksimalno angažovati da dobijete kvalitetnije uslove i finansijsku podršku za rad kojim se uspešno bavite”, rekao je Mitrović.

U ime glumačkog ansambla prisutnima se obratila glumica Jelena Janković koja se zahvalila načelniku Kosovsko-pomoravskog okruga Srđanu Mitroviću na podršci i istakla da će se svi zajedno truditi da i dalje postižu uspehe.

“Ljubav prema pozorištu i naše međusobno prijateljstvo su doprineli i našem uspehu. Nama je pozorište druga porodica”, rekla je Jankovićeva.

Na prijemu je takođe prikazan i kratkometražni film o boravku glumaca na FEDRASU u Malom Crniću.

Inače, srpsko pozorište Gnjilane će naredne 2017. godine obeležiti 80. godina svog postojanja.Ostale vesti

U PKC „Akvarijus“ večeras izložba Mimoze Studenice
U virtuelnoj galeriji Privatnog kulturnog centra “Akvarijus” večeras u 19:00 časova biće predstavljena izložba kolaža pod nazivom “Žena”,  likovne umetnice iz Prištine Mimoze Studenice.
  • 22.05.2020
Novi program Doma kulture
Dom kulture Gračanica je i za narednu nedelju pripremio bogat online kulturni program. Posetioci njihove stranice moći će da pogledaju koncerte, učestvuju na likovnoj koloniji, prate časove balete ali i druge sadržaje.
  • 17.05.2020
U toku je deveta nedelja koliko traje izolacija i ograničeno kretanje usled pojave epidemije koronavirusa. Dom kulture "Gračanica" je i za ovu nedelju pripremio kulturni program koji emituje preko društvenih mreža.
  • 10.05.2020
Dom kulture „Gračanica“ nastavlja sa programima tokom epidemije
Dom kulture „Gračanica“ je za osmu nedelju ograničenog kretanja i vanrednog stanja izazvanog epidemijom virusa korona pripremio programe kulturnog sadržaja.
  • 03.05.2020
Dom kulture
Dom kulture „Gračanica“ je i za sedmu nedelju, koliko traje izolacija i ograničeno kretanje izazvano epidemijom koronvirusa, pripremio kulturni program za posetioce njihove Fejsbuk stranice.
  • 26.04.2020
Časovi baleta od sutra na RTV Kim
Škola baleta u Gračanici organizovala je časove za svoje polaznice i tokom pandemije izazvane koronavirusom. Od ove subote časovi će se emitovati na našoj televiziji.
  • 24.04.2020