Vesti
Kultura

Premijera i prvi uspesi ’’Sporazuma’’

Film Peđe Radonjića premijerno će biti prikazan u drugoj polovini avgusta na festivalima u Nišu i Vrnjačkoj Banji.
Premijera i prvi uspesi ’’Sporazuma’’
Detalj iz filma Sporazum (Foto Slavenko Smiljanić)

Svoje prvo prikazivanje „Sporazum“ će imati 16. avgusta u okviru zvanične selekcije Festivala filmskog scenarija koji se ove godine održava jubilarni 40. put u Vrnjačkoj Banji.

Nekoliko dana nakon toga prikazaće se i na 51. Festivalu glumačkih ostvarenja koji se održava od 20. do 26. avgusta u Nišu, gde je takođe u takmičarskom programu među 12 selektovanih filmova.

„Svakako me veoma raduje me što će se ’Sporazum’ pojaviti pred domaćom publikom. Već i sama činjenica da se film našao u zvaničnim takmičarskim programima prva dva festivala na koja je poslat, a koji imaju ozbiljan renome i veliki nacionalni značaj i tradiciju, predstavlja uspeh za mene i celokupnu ekipu koja je radila u ekstemno teškim i produkcijski i finansijski oskudnim uslovima“, naveo je za RTV KIM reditelj i scenarista Predrag Peđa Radonjić.

Radonjić je dodao i da veruje kako je sa malobrojnom ekipom i uz veliku pomoć i razumevanje glumaca uspeo da napravi autorski autentičan film koji će naići na interesovanje i dobar odjek kod publike i stručne javnosti.

Film „Sporazum“, koji je u celosti snimljen na Kosovu i Metohiji, producirala je produkcijska kuća „Frejm“ u saradnji sa RTV KIM.Ostale vesti

MMA u ’’Akvarijusu’’
Prvi deo umetničkog performansa MMA („Mali Multimedijalni Angažman“) održaće se u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u petak 5. marta 2021. godine od 19 časova.
  • 03.03.2021
Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
  • 01.03.2021
Restaurisani spomen krst ponovo istaknut u dvorištu Doma kulture
Danas je u dvorištu Doma kulture "Gračanica" postavljen restaurisani spomen krst "Srbi Кosovci - za krst časni i slobodu zlatnu" posvećen stradalim Srbima u NATO bombardovanju i tokom egzodusa 1999. godine.
  • 01.03.2021
’’Uprkos svemu’’ u gradu na Ibru
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića, posvećen radu Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici, priča je o kolektivu koji je pokazao da se ljubav prema umetnosti ne može uništiti. Film koji kroz priču o životu jedne institucije, govori o sudbini srpskog naroda, kulture, postojanja i identiteta na Kosovu, prikazan je sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice.
  • 26.02.2021
Projekcija filma
Dokumentarni film „Uprkos svemu“ Gorana Avramovića posvećen radu Narodnog pozorišta Priština biće premijerno prikazan danas u Kosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“.
  • 25.02.2021
Veče ruskih romansi u Gračanici
U Domu kulture u Gračanici večeras će biti održan Koncert ruskih romansi.
  • 25.02.2021