Vesti
Kultura

Premijera filma “Otac” u četvrtak u Gračanici

Film “Otac”, Srdana Golubovića, koji je pre par dana dobio dve nagrade na Berlinalu, biće premijerno prikazan u četvrtak u bioskopu u Gračanici.
Premijera filma “Otac” u četvrtak u Gračanici
Scena iz filma

Film “Otac” je napravljen po istinitim motivama a govori o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromašva. To je priča o gubitniku, poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a pored njega igraju Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Milica Janevski, Mirko Vlahović, Vahid Džanković, Ajla Santić, Muharem Hamzić.

Film "Otac" imao je svetsku premijeru 22. februara u okviru "Panorame", zvaničnog programa 70. izdanja Berlinskog filmskog festivala, a u petak veče je imao svoju nacionalnu premijeru na otvaranju 48. FEST-a.

Gračanička publika će ovaj film moći da pogleda premijerno u četvrtak 5. marta od 21 sat u velikoj sali Doma kulture.

Cena ulaznice je 250 dinara.Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020