Vesti
Kultura

Premijera filma “Otac” u četvrtak u Gračanici

Film “Otac”, Srdana Golubovića, koji je pre par dana dobio dve nagrade na Berlinalu, biće premijerno prikazan u četvrtak u bioskopu u Gračanici.
Premijera filma “Otac” u četvrtak u Gračanici
Scena iz filma

Film “Otac” je napravljen po istinitim motivama a govori o čoveku kome oduzimaju decu zbog njegovog siromašva. To je priča o gubitniku, poniženom čoveku koji kroz svoje putovanje peške od sela na jugu Srbije do prestonice, sa jednog kraja zemlje na drugi, iz protesta, dostojanstva i želje da se dokaže sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Glavnu ulogu u filmu tumači Goran Bogdan, a pored njega igraju Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, Ljubomir Bandović, Jovo Maksić, Milica Janevski, Mirko Vlahović, Vahid Džanković, Ajla Santić, Muharem Hamzić.

Film "Otac" imao je svetsku premijeru 22. februara u okviru "Panorame", zvaničnog programa 70. izdanja Berlinskog filmskog festivala, a u petak veče je imao svoju nacionalnu premijeru na otvaranju 48. FEST-a.

Gračanička publika će ovaj film moći da pogleda premijerno u četvrtak 5. marta od 21 sat u velikoj sali Doma kulture.

Cena ulaznice je 250 dinara.Ostale vesti

Dom kulture "Gračanica" nastavlja da priprema događaje u okviru programa "Kultura u doba Korone" koje deli sa posetiocima njihove Fejsbuk i Instagram stranice. Da su ljudi zainteresovani za sadržaj koji im ova kulturna ustanova nudi, pokazuje podatak da je protekle nedelje njihova stranica imala 10.000 pregleda.
  • 30.03.2020
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programima
Dom kulture Gračanica je i za treću nedelju, koliko već traje ograničeno kretanje i vandredno stanje izazvano koronavirusom, pripremio programe u okviru "Kulture u doba Korone".
  • 29.03.2020
Večeras razgovor sa pesnikom Gojkom Božovićem
Za sve ljubitelje književnosti, Dom kulture Gračanica za petak je pripremio književno-tribinski program, u 18 časova održaće se onlajn razgovor sa pesnikom, književnim kritičarem, esejistom i izdavačem Gojkom Božovićem iz Beograda.
  • 27.03.2020
Sutra počinje onlajn filmski festival
Dom kulture Gračanica nastavlja sa programom kulturnih sadržaja. U petak počinje sa radom prvi onlajn filmski festival "Moj of".
  • 26.03.2020
Predstava
Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici objavilo je da će predstava "Strah i beda Trećeg rajha" moći da se pogleda online na njihovom web sajtu pristina.theater.
  • 26.03.2020
Predstavljene ideje o uređenju Galerije Doma kulture
Studenti Fakulteta tehničkih nauka sa Odseka za arhitekturu Prištinskog univerziteta predstavili su danas tri idejna projekta za uređenje Galerije doma kulture „Gračanica“.
  • 25.03.2020