Vesti
Kultura

Predstava "Ženidba" večeras u Pasjanu

Glumci Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), će Gogoljevim komadom "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, večeras u 19 časova u Pasjanu otvoriti novoizgrađeni Dom kulture.
Predstava
Sa premijere predstave ''Ženidba'' u Gračanici, 8. okotobar 2018. godine (Foto Goran Andrejević)

Direktor NPP-a Predrag Radonjić kazao je za RTV Kim da je otvaranje novog Doma kulture u Pasjanu velika čast za njihovo pozorište.

"Predstavu `Ženidba` za otvaranje Doma kulture u Pasjanu izabrali smo iz razloga zato što je to naša najdugovečnija i najpopularnija predstava. Znamo da publika zaista uživa u njoj, pored toga glavnu ulogu nosi Milan Vasić kao i glumica Jasmina Stoiljković koji su rodom iz Kosovskog Pomoravlja. Mislimo da je to jedan mali pravi praznik za naše pozorište i za građane iz Kosovskog Pomoravlja", rekao je Radonjić.

Uloge u predstavi tumače: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Tamara Tomanović, Milan Vasić, Igor Damjanović, Branko Babović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović.

Cena karte iznosi 250 dinara.

Nakon izvođenja predstave u Pasjanu, "Ženidbu" će 16. decembra moći da pogleda i publika u Ranilugu.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022