Vesti
Kultura

Predstava "Ženidba" večeras u Pasjanu

Glumci Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), će Gogoljevim komadom "Ženidba" u režiji Milana Karadžića, večeras u 19 časova u Pasjanu otvoriti novoizgrađeni Dom kulture.
Predstava
Sa premijere predstave ''Ženidba'' u Gračanici, 8. okotobar 2018. godine (Foto Goran Andrejević)

Direktor NPP-a Predrag Radonjić kazao je za RTV Kim da je otvaranje novog Doma kulture u Pasjanu velika čast za njihovo pozorište.

"Predstavu `Ženidba` za otvaranje Doma kulture u Pasjanu izabrali smo iz razloga zato što je to naša najdugovečnija i najpopularnija predstava. Znamo da publika zaista uživa u njoj, pored toga glavnu ulogu nosi Milan Vasić kao i glumica Jasmina Stoiljković koji su rodom iz Kosovskog Pomoravlja. Mislimo da je to jedan mali pravi praznik za naše pozorište i za građane iz Kosovskog Pomoravlja", rekao je Radonjić.

Uloge u predstavi tumače: Jelena Orlović, Milena Jakšić, Anika Grujić, Tamara Tomanović, Milan Vasić, Igor Damjanović, Branko Babović, Milorad Kapor, Nebojša Đorđević, Bojan Stojčetović.

Cena karte iznosi 250 dinara.

Nakon izvođenja predstave u Pasjanu, "Ženidbu" će 16. decembra moći da pogleda i publika u Ranilugu.Ostale vesti

Fakultet savremenih umetnosti darovao dva polukoncertna klavira Domu kulture i Muzičkoj školi
Fakultet savremenih umetnosti iz Beograda poklonio je dva polukoncertna klavira Domu kulture "Gračanica" i Muzičkoj školi "Stevan Mokranjac" iz Prištine sa sedištem u Gračanici.
  • 20.01.2022
Preminuo književnik Radovan Beli Marković
Srpski književnik Radovan Beli Marković preminuo je u 75. godini, prenela je Radio-televizija Srbije.
  • 20.01.2022
Miketić Subotić: Pametnije je brinuti šta ćemo, nego kako ćemo reći
Da li je moguće da smo završili škole, neki manje, neki veće, a da nismo naučili kako se pravilno priča naš sopstveni jezik? Kako se pravilno akcentuju reči u srpskom jeziku? Šta standardni govorni jezik podrazumeva i zašto je za svakog od nas korisnije da se njime služimo, makar u formalnoj komunikaciji? Koji deo fonetike, ali i gramatike, pravi najveći problem ljudima koji pripadaju kosovsko-resavskom govornom narečju? Kakva je i kolika,u edukativnom smislu, uloga medija?
  • 17.01.2022
’’Uprkos svemu’’ večeras na RTS2
Dokumentarni film "Uprkos svemu" o 70 godina postojanja i rada Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) biće prikazan večeras u 21.47 na drugom programu srpskog javnog medijskog servisa. Njegov autor Goran Avramović ističe da su ekipa i glumci NPP-a najbolji kada je u pitanju izazivanje emocija kod publike jer gledaoci uvek, bez razlike, prepoznaju sebe i svoje živote u njihovim komadima, što je samo potvrda prepoznavanja koju je najpre učinio ansambl teatra, prepoznavanja svih (ne)uslova i (ne)sloboda srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a i šire.
  • 12.01.2022
Radonjić: Pozorišne kuće najteže podnele epidemiološke mere
"Pozorišne kuće su najteže podnele mere i izolacije u borbi protiv koronavirusa jer pozorište zavisi od interakcije sa publikom“, kazao je u novogodišnjem intervjuu za RTK2 direktor Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić.
  • 31.12.2021
Mali svet Dejana Pavićevića

Izložba likovnih radova mitrovačkog multimedijalnog umetnika Dejana Pavićevića, otvorena je sinoć u PKC “Akvarijus” u Kosovskoj Mitrovici.

  • 30.12.2021