Vesti
Kultura

Predstava "Uspavana lepotica" izvedena u Orahovcu i Velikoj Hoči

Predstava "Uspavana lepotica", u režiji Radmile Knežević, odigrana je juče u Orahovcu i Velikoj Hoči. Ova predstava namenjena najmlađima, koja je mešavina više bajki i različitih likova, uspela je da oduševi decu, nasmeje ih i zabavi.
Predstava
Sa predstave

Dečija predstava „Uspavana lepotica“ nastala je u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Doma kulture „Gračanica“.

Glumica Jelena Orlović je nakon odigrane predstave poslala poruku, da ovo treba samo da bude još jedan podsticaj svima koji imaju dečije predstave, da kad god ih put nanese svrate i obraduju mališane u Orahovcu.

"Puna sam utisaka. U svoje ime i u ime cele ekipe mogu da kažem sa pravom da su sve poruke koje smo mi poslali ovom predstavom onakve kakva deca treba da budu, da je dobrota jedini način da nam život bajka bude, da je princeza svaka devojčica koja ima dobro srce, a to smo osetili baš ovde u prostoriji škole u Orahovcu. Ovih desetak minuta koliko smo se družili sa ovim mališanima ja ću pamtiti do kraja života. Ovo je nešto neprocenljivo, shvatam zašto obožavam ovaj posao, a to sam doživela iznova", kazala je Jelena Orlović.

Glumica Tamara Tomanović je istakla da su divni domaćini, divna publika i da šalju prelepu energiju.

"Mnogo smo emotivni posle ove predstave, deca su uživala i mi sa njima. Ulili su nam neku novu nadu, novu energiju, lepotu. Vidim da je ova predstava izmamila osmehe na dečijim licima, vidim da su svi uživali, bilo je i odraslih što je divno. Bili smo svi lepo raspoloženi i srećni, iako je napolju padala kiša. Predstava "Uspavana lepotica" stvarno svuda izmami osmehe gde god da se pojavimo, ali nam je ovde igranje bilo nekako posebno", objasnila je ona.

Nikola Đorđević, princ u predstavi "Uspavana lepotica" istakao je da je reakcija dece bila odlična.

"Znamo da ovde retko ko dolazi da gostuje, tako da samim tim što smo došli i omogućili da vide predstavu, a mislim da kvalitetnu dečiju predstavu retko kad imaju priliku da vide. Baš je lepo bilo. Pokušavaćemo da što češće dolazimo i da ih obradujemo koliko je god moguće", poručuje Nikola Đorđević.

Jasmina Stoiljković je kazala da je posebno zadovoljstvo igrati za mališane "jer ova deca zaista zaslužuju i mnogo više takvih sadržaja prigodnih za njihov uzrast".

"Veliko nam je zadovoljstvo što je ova predstava uvršćena u repertoar našeg Narodnog pozorišta iz Prištine, sada sa sedištem u Gračanici, što je uvršćena u repertoar pozorišta za decu, odnosno dečije predstave. Ovo nam je druga predstava za kratko vreme za decu, koju smo pripremili, smatrajući da je to zaista bilo neophodno da i deci priuštimo nešto što je adekvatno za njihov uzrast. Naravno, imajući u vidu to da su naše predstave prisutne po svim enklavama na KIM i da ih gledaju naši ljudi, trudimo se da prikažemo nešto što će biti dobro za njih. Motiv sve pobeđuje, nikad nam nije teško i uvek rado dolazimo", navela je glumica.

Glumice Nastasija Stojisavljević i Anastasija Stošić su prvi put posetile Orahovac.

"Prvi put sam ovde i mnogo mi je drago što sam igrala ovde. Drago mo je što smo podelili neke lepe trenutke sa vama, što smo odigrali ovde i stvarno mi je zadovoljstvo veliko i nadam se da ćemo ponoviti", istakla je Stojisavljevićeva.

"Moram da kažem da smo se baš lepo proveli, deca su divna i divno su reagovala. Ovo mi je prva predstava i jako mi je drago što je dečija", kazala je Anastasija.

Predstava "Uspavana lepotica" je istog dana bila izvedena i za mališane u Velikoj Hoči.

 Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020