Vesti
Kultura

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru

Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Srednjoškolski centar u Lapljem Selu (Foto Kim)

"Specijalni efekti zahtevani u samom komadu izvedeni su tehnikom pozorišta senki. Ovakvo rešenje utkano je u samu dramaturški strukturu, a na osnovu činjenice da su likovi u komadu i zaista samo senke mrtvih ljudi", reči su reditelja Zorana Кovandžića.

Igraju: Vladimir Jelić, Ljubiša Jovanović, Stefan Marković, Jovan Jevtić, Ivan Bogićević, Đorđe Кušić (statista), Luka Кijačić (statista), Zlatko Кaranović (statista).

Predstava će biti odigrana u amfiteatru Srednjoškolskog centra za učenike Gimnazije, Ekonomske i Medicinske škole.

Organizatori predstave su Turistička organizacija Gračanice i Srednjoškolski centar. Pokrovitelj je Opština Gračanica. Ulaz je slobodan!Ostale vesti

Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023
Izložbom „U slavu svetlosti“ počinju Vidovdanske svečanosti

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju trideset dva događaja u okviru Vidovdanskih svečanosti koje se održavaju od 01. do 28. juna u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na Кosovu.

  • 02.06.2023
Zajednički koncert Ansambla „Venac“ i „Kolo“ u Gračanici
Ansambl narodnih igara i pesama sa Kosova "Venac" i Ansambl narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" održaće zajednički koncert u Domu kulture "Gračanica" 11.06.2023. godine sa početkom u 20 časova. 
  • 02.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu" kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine. Manifestacija će se ove godine održati 4. juna 2023. godine.
  • 01.06.2023
Živojin Rakočević dobitnik gran prija na festivalu „Pro poet“
Predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević dobitnik je glavne nagrade na Međunarodnom književnom festivalu u Inđiji „Pro poet“.
  • 29.05.2023