Vesti
Kultura

Predstava ’’Pahulja u šalu’’ oduševila najmlađe ljubitelje pozorišta

Pozorišna predstava “Pahulja u šalu” u izvođenju učenika nižih razreda OŠ “Sveti Sava” odigrana je u Mitrovačkom dvoru.
Predstava ’’Pahulja u šalu’’ oduševila najmlađe ljubitelje pozorišta
Sa događaja (Foto Radio Mitrovica sever)

Predstava je namenjena mališanima i učenicima nižih razreda, a rađena je po tekstu Snežane i Momira Dragićevića, dok režiju potpisuje Jasna Dančetović.

Tema predstave je susret sa prvom zimskom pahuljom, koju mališani sa nestrpljenjem očekuju u zimskoj noći. Junaci ove predstave su osim Pahulje, Đorđa, Ivana, Lidije, Teodore, Olge, Stevana, i Snežna kraljica, Sneško Belić, Deda Mraz kao i šal, koji u hladnoj zimskoj noći čuva pahuljicu.

U ulozi Balerina pahuljica bile su Ivana Ilinčić, Kristina Jovanović, Anđelija Rajčić, Anja Kovačević, Minja Premović, Anđelija Vukmirović, Tara Šubarić i Teodora Mitrović.

Direktor Kulturnog centra Dragica Žarković Milan Mihajlović je pozdravio prisutne i istakao da su se mališani itekako potrudili i vredno radili na ovoj predstavi.

“Ovo je nešto što najviše volimo, a to je kulturni događaj, koji će nadamo se, opravdati poverenje, ne samo kroz zaposlene u Kulturnom centru, već i učenike OŠ “Sveti Sava”, koji su sa svojim nastavnicima i učiteljicama, i profesorkom razredne nastave Jasnom Dančetović vredno radili na pozorišnoj predstavi, upravo za njihov uzrast” rekao je Mihajlović.

U mitrovačkom dvoru danas su proglašeni i pobednici prošlogodišnjeg literarnog konkursa pod nazivom “Pismo Deda Mrazu”, koje je organizovao Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Načelnica Društvenih delatnosti opštine Kosovska Mitrovica Svetlana Pindović je pobednicima uručila nagrade, koje se sastoje od diplome, priznanja i knjige i poželela mnogo uspeha u daljem školovanju.

Dodeljene su po tri nagrade u tri kategorije, a prve tri nagrade osvojili su Andrija Mićović, Ignjatije Šarović i Lenka Trpković, učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”.

Drugu nagradu osvojili su Uroš Milić, Iskra Klajić i Magdalena Radovanović, takođe učenici trećeg razreda OŠ “Sveti Sava”. Treću nagradu osvojio je učenik prvog razreda OŠ “Sveti Sava” Luka Kalaba, Una Kući učenica četvrtog razreda OŠ “Branko Radičević” i Vuk Bogosavljević učenik OŠ “Sveti Sava”.

Organizator predstave je Kulturni centar “Dragica Žarković” u saradnji sa OŠ “Sveti Sava”. Pokrovitelj predstave je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.Ostale vesti

Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023
Promocija knjige aforizama Jovana Zafirovića večeras u Gračanici
Knjiga aforizama „Glavom kroz stid“ autora Jovana Zafirovića, biće predstavljena gračaničkoj publici u Domu kulture večeras u 19.00 časova.  U programu, pored autora, učestvuju Ivana Vanovac, Aleksandar Dunđerin i Žarko Milenković.
  • 15.03.2023
„Nedelja Kosova i Metohije“ u Matici srpskoj
Matica srpska, najstarija srpska književna, kulturna i naučna institucija, organizuje „Nedelje Kosova i Metohije“ od 20 do 24. marta 2023. godine u Novom Sadu.
  • 15.03.2023
Koncert “Metohijska pojanja” održan u Mitrovačkom dvoru
Koncert „Metohijska pojanja“ autora Svetislava Božiča održan je sinoć u Mitrovačkom dvoru u okviru manifestacije „U susret jubileju“ kojom Fakultet umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ove godine obeležava 50 godina svog postojanja i rada.
  • 08.03.2023
Festival ženskog stvaralaštva od 7. do 10. marta u PKC
Festival ženskog stvaralaštva (FEŽES) 2023. počinje sutra u 18 sati i 30 minuta otvaranjem izložbe dečjih radova, koje potpisuju polaznici "Malog ateljea" i "Likovnog ateljea".
  • 06.03.2023