Vesti
Kultura

Predstava „Ivkova slava u Prizrenu“ večeras će biti izvedena u Zvečanu

Nakon sinoćnjeg premijernog izvođenja u Gračanici, predstava „Ivkova slava u Prizrenu“ večeras će biti izvedena u Domu kulture u Zvečanu sa početkom u 20 časova.

Predstava „Ivkova slava u Prizrenu“ večeras će biti izvedena u Zvečanu
"Ivkova slava u Prizrenu" (Foto: NPP)

Po motivima čuvenog dela Stevana Sremca, reditelj i glumac Narodnog pozorišta Priština Bojan Stojčetović režirao je predstavu “Ivkova slava u Prizrenu”.

Pored Stojčetovića koji je zadužen za režiju, dramatizaciju i songove, u realizaciji ove predstave učestvovali su i scenograf - Goran Stojčetović, kostimograf - Tatjana Radišić i koreograf - Nebojša Gromilić.

Glavna uloga Ivka Mijalkovića poverena je popularnom glumcu Milanu Vasiću. Osim domaćih iz Prištinskog pozorišta, na sceni će se pojaviti i glumci iz Pozorišta u Užicu i Nišu.

Uloge: Кevka - Sanja Кrstović, Neko - Aleksandar Mihailović, Кadrija - Igor Borojević, Кurjak - Nebojša Đorđević, Smuk - Nemanja Janičić, Sika - Anika Grujić, Mariola - Кatarina Jeličić, pukovnik - Dejan Cicmilović, muzičar 1 - Vladimir Jocović, muzičar 2/ vojnik - Strahinja Bičanin, Mirka - Marija Masal, Stefka/ kurva 1 - Jelena Orlović, Bisenija/ kurva 2 - Tamara Tomanović/Olivera Bacić, Perka/ kurva 3 - Ivana Кovačević, Cajka - Jasmina Stoiljković/Milica Majstorović, Jova - Branko Babović/Bratislav Slavković Кeša.

Nakon premijera u Gračanici i Zvečanu, slede izvođenja u Nišu, 26. maja Narodno pozorište Niš, i 1. juna Beograd, scena „Raša Plaović“ Narodno pozorište u Beogradu.Ostale vesti

’’Antigona’’ ili zašto je pobuna nemoguća

Tragedija „Antigona“ koju je, prema Sofokleovom tekstu, adaptirao i režirao Nenad Todorović, sutra će biti premijerno izvedena od 19:00 na sceni Doma kulture “Gračanica”. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta u Prištini i Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" iz Zaječara.

  • 07.05.2021
„Mali Joakim“ naredne nedelje u Gračanici
Narodno pozorište u Prištini, Dom kulture „Gračanica“ i Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije organizuju Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.
  • 06.05.2021
Predstava Antigona premijerno u Gračanici
Sofoklova drama „Antigona“ koju je adaptirao i režirao Nenad Torodović svoju premijeru će imati u subotu 8. maja u 19 časova u Gračanici.
  • 05.05.2021
’’Autoprotest’’ Vuka Đurića
Izložba „Autoprotest“ likovnog umetnika Vuka Đurića iz Čačka biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 28. aprila 2021. godine u 19 časova.
  • 27.04.2021
“Priča o snalaženju porodice u različitim sistemima”
Premijera predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji” izvedena je sinoć u Gračanici. Reč je o komadu koju su, prema tekstu Bore Ćosića a u režiji Ivana Vukovića, u korpodukciji uradili  Narodno pozorište u Prištini i Kruševačko pozorište.
  • 27.04.2021
„Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ šala sama po sebi
„Mi preživljavamo, idemo dalje, u svemu se trudimo da uživamo, budemo srećni, napredujemo, odgojimo dete, pravimo planove, a istorija nas samo uzima, lomi i baca na sve strane“, rekao je na konferenciji za medije povodom kosovske premijere komada „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ reditelj Ivan Vuković.
  • 26.04.2021