Vesti
Kultura

Predavanje ’’Tamni i mračni koridori moći’’ sutra u Gračanici

Dom kulture „Gračanica“, organizuje predavanje na temu „Tamni i mračni koridori moći“, u pondeljak, 18. jula sa početkom u 17 časova u čitaonici „Darinka Jevrić".
Predavanje ’’Tamni i mračni koridori moći’’ sutra u Gračanici
Dom kulture Gračanica (Foto Dom kulture Gračanica)

O međunarodnim organizacijama koji su svojim radom i delovanjem u dobroj meri odredile sudbinu srpskog naroda u 20. veku, o odnosu masona i rimokatoličke crkve prema srpskom narodu, o delovanju agenata NКVD-a i Кominterne u kulturnom ratu za duše srpskog naroda, ali i o savremenom položaju Srbije i njenim geopolitičkim perspektivama kao i o pitanju Кosova i Metohije i njegovim perspektivama govoriće dr Miša Đurković autor knjiga „Mračni koridori moći“ i „Tamni koridori moći“.

Miša Đurković, rođen je 1971. godine u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je 2005. godine i doktorirao a doktorska teza je bila „Liberalizam i država: politička filozofija Džona Stjuarta Mila“. Zaposlen je kao naučni savetnik na Institutu za evropske studije u Beogradu. Bavi se političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija.Ostale vesti

Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022
’’Đedov sabor’’ 6. i 7. avgusta u Osojanu
Savez amatera Kosova i Metohije i Dom kulture “Gračanica”, a ove godine im se pridružuje i Kulturni centar “Dragica Žarković” iz Kosovske Mitrovice, organizuju manifestaciju “Đedov sabor” koja se u Osojanu održava 6. i 7. avgusta ove godine. Predsednik Saveza amatera Kosova i Metohije Đorđe Lakušić, gostujući u jutarnjem programu Radija Kosovska Mitrovica rekao je da će i ove godine dati sve od sebe zajedno sa ostalim organizatorima da ova manifestacija protekne po planu.
  • 04.08.2022
Počinje novi Eko art fest
Tokom leta i jeseni na severu Кosova će biti upriličen četvrti po redu Eko art fest. Ovogodišnji festival, čiji je organizator mitrovački "Akvarijus", biće realizovan pod sloganom "Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj" (3R’s: Reduce, Reuse, Recycle).
  • 03.08.2022
Scene iz žitija Svetog Marka po prvi put
Ovih dana se u crkvi Svetog Marka u Šilovu privodi kraju nesvakidašnje freskopisanje scena iz Žitija Svetog Apostola Marka, jedinstveno u svetu.
  • 22.07.2022
Izvođači iz devet gradova na 55. Manifestaciji “Akordi Leška”
Kulturna manifestacija “Akordi Leška” održava se punih 55 godina i okuplja vokalne soliste koji nastupaju u revijalnom i takmičarskom delu programa boreći se za prvi glas ovog prestižnog i tradicionalnog takmičenja.
  • 20.07.2022