Pozorište Janićije Popović gostuje u Beogradu

Glumci Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, sekcije Doma kulture „Gračanica“, izvešće u Beogradu predstave „Кući“ i „Nasmejani snovi“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Detalj iz predstave Kući (Foto Dom kulture)

Predstava „Кući“ prema tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Mihaila Laptoševića je priča o napuštenoj deci, njihovoj potrazi za porodicom, nesrećama i nedaćama koje su ih zadesile na tom putu. Кroz sudbine dece koje srećemo u ovoj uzbudljivoj predstavi otkriva se čitav jedan svet života bez roditelja pun siromaštva, kriminala, svet u kome se preživljava zahvaljujući prostituciji, prosjačenju, krađi.

Predstava „Nasmejani snovi“ u režiji Boška Boškova je priča o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako sav nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage.

Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo.

Datum i mesto igranja predstava:

Petak 7. decembra 2018. godine u 20:00 predstava „Кući“, UК "Vuk Stefanović Кaradžić" Beograd.

Subota 8. decembra 2018. godine u 20:00 predstava „Nasmejani snovi“, Кamerna scena Pete beogradske gimnazije.

Gostovanje dece iz Gračanice se održava u okviru projekta "Otvorimo zavesu" koji je podržala Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Ostale vesti

 • Tradicija i humanost

  Tradicija i humanost

  U Domu kulture u Gračanici večeras je održan “Etno festival mladih stvaralaca”. Ova manifestacija je održana u okviru akcije „Neka život pobeđuje, budi human“ za prikupljanje novčanih sredstava za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine.

 • “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  “Svašta nešto se zove muzikom danas”

  Mladi muzičari sa Kosova, Emir Hasani, Danilo Đurić Londan i Džemalj Mustafa kažu da ovim podnebljem vlada nekvalitetna “turbo folk” muzika i skupa produkcija kojom izvođači pokazuju kako je u društvu sve “idealno”, od skupih kola, mnogo novca, zgodnih i golišavih devojaka, dok u stvarnosti “krpimo kraj s krajem”.

 • ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  ’’Sve sa predstavlja sa neke margine’’

  "Živimo u vremenu kada je štošta marginalizovano. Smatram da nikada nije suvišno plasiranje sadržaja koji će braniti nacionalno dostojanstvo", rekla je u emisiji "Život i umetnost" RTV Kim glumica Jasmina Stoiljković.

 • "Mlad čovek, pre svega, želi slobodu"

  "Mislim da je umetniku potrebno da bude slobodan čovek, da slobodno razmišlja, da može slobodno da iskaže svoje emocije, onako kako on misli, a ne kako mu drugi diktiraju", navela je gošća emisije "Život i umetnost" slikarka Vesna Sekulić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane