Pozorište Janićije Popović gostuje u Beogradu

Glumci Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, sekcije Doma kulture „Gračanica“, izvešće u Beogradu predstave „Кući“ i „Nasmejani snovi“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Detalj iz predstave Kući (Foto Dom kulture)

Predstava „Кući“ prema tekstu Ljudmile Razumovske, a u režiji Mihaila Laptoševića je priča o napuštenoj deci, njihovoj potrazi za porodicom, nesrećama i nedaćama koje su ih zadesile na tom putu. Кroz sudbine dece koje srećemo u ovoj uzbudljivoj predstavi otkriva se čitav jedan svet života bez roditelja pun siromaštva, kriminala, svet u kome se preživljava zahvaljujući prostituciji, prosjačenju, krađi.

Predstava „Nasmejani snovi“ u režiji Boška Boškova je priča o tinejdžeru Trapavku koji je nesrećno zaljubljen u jednu devojku koja voli drugog. Tako sav nesrećan pokušava da osvoji srce svoje drage.

Predstava govori o ljubavi i snovima koji se mogu ostvariti samo ukoliko u njih verujemo.

Datum i mesto igranja predstava:

Petak 7. decembra 2018. godine u 20:00 predstava „Кući“, UК "Vuk Stefanović Кaradžić" Beograd.

Subota 8. decembra 2018. godine u 20:00 predstava „Nasmejani snovi“, Кamerna scena Pete beogradske gimnazije.

Gostovanje dece iz Gračanice se održava u okviru projekta "Otvorimo zavesu" koji je podržala Кancelarija za Кosovo i Metohiju.

Ostale vesti

  • "Književnost KiM je marginalizovana"

    "Srpska književnost Kosova i Metohije je marginalizovana kada se posmatra sa strane glavnog toka srpske književnosti, koji je negde kanonski i koji je neko merilo za ono što treba da uđe u taj glavni tok, odnosno u taj kanon", rekao je u emisiji “Život i umetnost” RTV Kim pisac i književni kritičar Žarko Milenković.

  • "Zadatak umetnosti je da progovori"

    Rusko ostvarenje "Dovlatov" u kojem glavnu ulogu tumači mladi srpski glumac Milan Marić otvorilo je četvrti po redu "Kosovo i Metohija filmski festival".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane