Vesti
Kultura

Poziv mladim solistima za radionicu ’’Pesme prizrenske’’

Umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“ organizuje radionicu za mlade pevače.
Poziv mladim solistima za radionicu ’’Pesme prizrenske’’
Manastrir Svetih Arhangela (Foto KoSSev)

Umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“ poziva mlade talentovane pevače da se prijave za radionicu za vokalne soliste „Pesme prizrenske“ koju će voditi eminentni muzički umetnici iz Prizrena.

Pravo učešća na radionici imaju pevači starosti od 12 do 20 godina, a broj učesnika je ograničen. Prijavu za radionicu možete poslati na email prizren.bistrica@gmail.com najksanije do 23. septembara. Prijava mora da sadrži ime i prezime, datum i mesto rođenja (prebivalište) i broj telefona.

Na radionicama će biti obrađene specifičnosti izvođenja prizrenskih narodnih pesama, kao što su stil, interpretacija, značaj dikcije, pravilno disanje, podela strofa, horsko i dvoglasno izvođenje i karakteristike ukrašavanja melodija kao i samostalno novo stvaralaštvo. Svi polaznici radionice dobiće diplomu Umetničkog udruženja Prizrenaca – Bistrica a najbolji mladi interpretatori ostvariće direktno učešće na festivalu „Jordan Nikolić i Mara Đorđević-carski glasovi“

Radionica i javno izvođenje će se održati u manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena od 30. septembra do 2. oktobra 2022. godine.Ostale vesti

Na
Druga po redu "Pijaca knjiga" otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici. Promovisana je knjiga aforističara Jovana Zafirovića.
  • 04.10.2022
Otvara se pijaca knjiga u ’’Akvarijusu’’
Besedom o knjizi Nevene Milosavljević, predstavljanjem knjige aforizama "Glavom kroz stid" dobitnika Vibove nagrade Jovana Zafirovića, te muzičkim nastupom Petra Rakića (gitara) i Dragane Milić (vokal) večeras (ponedeljak, 3. oktobar) u mitrovačkom Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" biće svečano otvorena druga po redu "Pijaca knjiga".
  • 03.10.2022
U Prizrenu počela radionica ’’Pesme prizrenske’’

U manastiru Sveti Arhangeli kod Prizrena počela je radionica pod nazivom „Pesme prizrenske“ koju organizuje umetničko udruženje Prizrenaca „Bistrica“.

  • 01.10.2022
’’SumLjivo lice’’ u Gračanici za početak jesenje sezone Narodnog pozorišta Priština
Predstava "SumLJivo lice" u režiji Milana Neškovića i produkciji Narodnog pozorišta u Prištini (NPP), rađena prema jednom od najpoznatijih dela Branislava Nušića, biće izvedena na obeležavanju godišnjice NPP-a i početku jesenje sezone 8. oktobra, od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica". 
  • 01.10.2022
Predstavljanje lika i dela Grigorija Božovića u Matici srpskoj
Dom kulture “Stari Kolašin” iz Zubinog Potoka predstaviće se publici u Novom Sadu, u Matici srpskoj i Srpskom narodnom pozorištu 30. septembra i prvog novembra.
  • 29.09.2022
Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’: U dva dana od Prizrena do Mitrovice
Dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković" održaće se 29. i 30. septembra, a pesnički karavan će obići Gornje selo kod Prizrena, Bogosloviju u gradu na Bistrici, Gračanicu, Prilužje i Kosovsku Mitrovicu.
  • 28.09.2022