Potpisan protokol o saradnji pozorišta u Novom Sadu i Gračanici

Predstavnici Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu potpisali su protokol o saradnji. "Uspotavljenje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama je prvi i najbitniji korak u prezentaciji našeg rada i u drugim delovima Srbije", kazao je Predrag Radonjić.

Podeli ovaj članak sa:
  • Potpisivanje protokola (Foto TV Most)

Direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić za RTV Kim objašnjava da je protokolom o saradnji predviđeno da dva teatra, u okviru svojih mogućnosti, obezbede recipročna gostovanja.

"Mislim da je protokol koji smo nakon potpisavanja protokola sa Narodnim pozorištem u Beogradu potpisali i sa Srpskim narodnim pozorišem u Novom Sadu, jedna veoma značajna stvar, da time zapravo započinjemo sezonu gostovanja sa našim predstvama u Novom Sadu i sa nekim od gostovanja Srpskog narodnog pozorišta u Gračanici i u drugim mestima na Kosovu i Metohiji", kazao je Radonjić.

Pre par meseci predstavnici Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i Narodnog pozorišta u Prištini sa sedištem u Gračanici Predrag Radonjić potpisali su protokol o dugoročnoj saradnji.

Radonjić ističe da je uspostavljanje saradnje sa najznačajnijim nacionalnim pozorišnim kućama prvi i najbitniji korak u prezentaciji rada NPP i u drugim delovima Srbije.

"U planu nam je da sa još nekoliko pozorišta u narednom periodu uradimo isto to i da krenumo u ono što smo i na naki način obećali, a to je da će ova godina u značajnom delu biti posvećena gostovanjima i prezentovanju naših predstava i u određenim delovima Srbije i istovremeno u pojačavaju gostovanja važnih pozorišnih predstava na KiM. Mislim da se time ostvaruje dvostruka korst i da ćemo obogatiti kulturni život na Kosovu Metohiji, a pritom i naš rad učiniti vidljivijim", zaključio je on.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane