Vesti
Kultura

Ponovo radi Škola glume NPP-a!

Škola glume Narodnog pozorišta u Prištini nastavlja sa radom u Domu kulture Gračanica u sredu, 10. marta 2021. godine.
Ponovo radi Škola glume NPP-a!
Škola glume NPP-a u Domu kulture Gračanica (Foto Igor Vuković)

Škola glume je nastala u organizaciji Narodnog pozorišta u Prištini sa privremenim sedištem u Gračanici i Doma kulture Gračanica. Besplatna je i predviđena je za dečake i devojčice školskog uzrasta.

Tokom časova, profesionalni glumci i glumice Narodnog pozorišta u Prištini pokušaće da prenesu polaznicima znanje koje su stekli tokom godina školovanja i rada. Nastavu će voditi glumica NPP-a, rediteljka i spisateljica Radmila Knežević, članice ovog ansambla Jasmina Stojiljković i Tamara Tomanović, kao i mlada glumica Nastasija Staša Stojsavljević.

Organizatori naglašavaju da će nastava biti organizovana uz strikno poštovanje antiepidemijskih preporuka i mera protiv širenja virusa kovid-19.

Svi zainteresovani za pohađanje Škole glume se mogu prijaviti do 9. marta u Domu kulture Gračanica. Dodatne informacije se mogu dobiti telefonom (038/65-488), elektronskom poštom (domkulturegracanica@gmail.com), kao i na Fejsbuk stranici Doma kulture.Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021