Vesti
Kultura

Počinju Spasovdanski dani u Prizrenu

U Prizrenu sutra počinje manifestacija “Spasovdanski dani”.
Počinju Spasovdanski dani u Prizrenu
Crkva Svetog Spasa u Prizrenu (Foto Kim)

Manifestaciju “Spasovdanski dani” organizuju Društvo prijatelja Manastira Svetih Arhangela, Dom kulture Gračanica, Kosovskometohijski odbor Matice srpske, a uz podršku episkopa raško-prizrenskog Teodosija i Prizrenske crkvene opštine.

U okviru manifestacije “Spasovdanski dani” posetioci će moći da uživaju u izložbama slika i fotografija, promocijama knjiga i bogatom kulturno-umetničkom program.

Manifestacija “Spasovdanski dani” u Prizrenu trajaće do četvrtka 6. juna.



Ostale vesti

Nagrada Aleksandri Ničić za

Aleksandra Ničić, učenica prvog razreda Gimanzije Priština izmeštene u Laplje Selo, dobila je treću nagradu na literarnom konkursu "Iduć uči, u vekove gleda" koji je po šesnaesti put organizovala Zadužbina "Dositej Obradović".

  • 08.07.2020
Američki glumac snimio pesmu o Kosovu
Džonatan Džekson, glumac, muzičar i pisac, dobitnik pet Emi nagrada, snimio je i objavio pesmu "Kosovo (svih žalosnih radost)".
  • 30.06.2020
Vidovdansko pesničko bdenije:
U porti manastira Gračanica, večeras je održano 30. Vidovdansko pesničko bdenije. Piscu Milisavu Saviću dodeljena je nagrada "Zlatni krst Kneza Lazara", a on se zahvalio rečima da "od ove, praznične noći, lepše nema".
  • 27.06.2020
Nevena Milivojević izabrana za Kosovku devojku
U porti manastira Gračanica večeras je održan "Izbor za Kosovku devojku". Titulu najlepše je ponela Nevena Milivojević iz Zubinog Potoka.
  • 26.06.2020
Priština: Promocija knjige „Mitovi srpske istorije“
U Srpskom kulturnom centru u Prištini predstavljena je knjiga „Mitovi srpske istorije“ istoričara Dejana Ristića. Mitska tradicija je u prethodnim vekovima na Kosovu i Metohiji odigrala provorazrednu ulogu, istakao je autor. 
  • 26.06.2020
Književniku Goranu Petroviću nagrada
Nagrada "Grigorije Božović" za 2019. godinu pripala je književniku Goranu Petroviću za Izabrana dela.
  • 26.06.2020