Vesti
Kultura

Počinju programi Mitrovičke umetničke rezidencije

Razgovorom sa antropologom dr Aleksandrom Pavlovićem 4. maja 2023. godine u 21.00 u PКC „Akvarijus“ u Severnoj Mitrovici počinje program u okviru Mitrovičke umetničke rezidencije.
Počinju programi Mitrovičke umetničke rezidencije
Antropolog dr Aleksandar Pavlović (Foto Radio Kosovska Mitrovica)

U narednih deset dana gosti „Akvarijusa“ biće likovni umetnik Vuk Đurić koji će predstaviti savremenu uličnu umetnost (6. maj), književnik Nenad Glišić koji će prezentovati vizuelnu i eksperimentalnu poeziju (8. maj), Aida Camović koja će promovisati svoju pesničku knjigu „Mikroplastika“ (12. maj). Кoncert Valentina de Vaska (Peru) zakazan je za 11. maj.

U subotu, 13. maja je završni dan Mitrovičke umetničke rezidencije kada će biti prikazani kratki filmovi polaznika radionice „Dokumentaristika“ (19.00), otvorena multimedijalna izložba učesnika rezidencije (20.15) i održan koncert Кatarine Pejak (Francuska) i Ane Protulipac (21.30).

Svi programi, osim 13. maja, počinju u 21.00. Ulaz je slobodan.

Detaljnije o programima možete čitati OVDE.Ostale vesti

Gračanica: Promocija knjige „Suteren“ Mata Uljarevića

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ organizuje promociju knjige dobitnika nagrade „Novica Tadić“, Mata Uljarevića „Suteren“, u sredu 7. juna 2023. sa početkom u 20 časova.

  • 06.06.2023
Vidovdanske svečanosti otvorene izložbom „U slavu svetlosti“
Izložbom „U slavu svetlosti - jedan izbor iz kolekcije Galerije Matice srpske’’ iz Novog Sada otvorene su 33. Vidovdanske svečanosti. U Domu kulture u Gračanici ujedno je potpisan protokol o saradnji između Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, Doma kulture „Gračanica’’ i Galerije umetnosti Priština i otvorena 25. likovna kolonija „Vidovdan 2023“.
  • 05.06.2023
Dečija smotra folklora u Arhangelima: Deco čuvajte ono što su naši preci ostavili
U porti manastira Svetih Arhangela kod Prizrena u okviru Vidovdanskih svečanosti održava se dečija smotra folklora pod nazivom ,,U susret Vidovdanu“ kojom počinju Vidovdanske svečanosti 2023. godine.
  • 04.06.2023
Novi Sad: Promocija knjige Žarka Milenkovića
U čitaonici Gradske biblioteke Novi Sad održana je promocija zbirke pesama "Svakodnevno ubijanje života" kosovsko-metohijskog pesnika Žarka Milenkovića.
  • 03.06.2023
Živojinu Rakočeviću uručen Gran pri festivala poezije u Inđiji
U Inđiji je svečano uručena Gran pri nagrada međunarodng festivala poezije koji se održava u ovom gradu. Glavna nagrada pripala je književniku sa Kosova Živojinu Rakočeviću.
  • 02.06.2023
Izložbom „U slavu svetlosti“ počinju Vidovdanske svečanosti

Dom kulture „Gračanica“ i Galerija umetnosti Priština organizuju trideset dva događaja u okviru Vidovdanskih svečanosti koje se održavaju od 01. do 28. juna u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na Кosovu.

  • 02.06.2023