Vesti
Kultura

Počinje Filmsko leto za mlade

Dom kulture Gračanica i ove godine organizuje „Filmsko leto za mlade u Gračanici“, saopšteno je iz ove ustanove kulture.
Počinje Filmsko leto za mlade
Sa prošlogodišnjih projekcija (Foto Kim)

U tri dana biće prikazivani filmovi na otvorenom ispred Doma a posetioci će moći da se zavale u lejzi begovima. Sutra od 20 časova je na programu film "Baš super", a potom od 21:30 "Zauvek mladi".

Iz Doma kulture poručuju da gledanje filmova pod vedrim nebom spada među omiljene događaje u životima svih filmofila, pa već u petak planiraju da prikažu "Mačke u muzeju" od 20 časova, a u nastavku "U noći 12. oktobra".

Za 27. avgust, odnosno u nedelju je planirano prikazivanje filmova "Najbolji rođendan ikada" i "Nevini". Prva projekcija je u 20, a druga u 21:30.

Cena pojedinačne karte za film je 250 dinara, a iz Doma kulture napominju da je broj lejzi begova ograničen.

Pokrovitelj „Filmskog leta za mlade“ je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

 Ostale vesti

Izložba Maje Todić u Novom Sadu
Matica srpska, Srpsko narodno pozorište i Fondacija "Simonida" organizuju izložbu slika "Identiteti" akademske slikarke Maje Todić iz Gračanice, 27.9.2023. godine sa početkom od 18 časova u foajeu Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
  • 26.09.2023
Tamari Denić Studentski Oskar za film ’’Istina’’
Rediteljka iz Berlina Tamara Denić jedna je od dobitnica ovogodišnjeg Studentskog Oskara. Nagrada joj je pripala za kratki film "Istina" čija su mesta radnje Beograd i Hamburg.
  • 18.09.2023
YU grupa na ’’Rok festu’’ 22. septembra u Leposaviću
Tradicionalna muzička manifestacija “Rok fest”, biće održana 22. septembra na platou Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću kada će nastupiti i YU grupa.
  • 18.09.2023
Školski čas kulture govora i monodrama ’’Miloš Obrenović’’ u Lapljem Selu
Udruženje za razvoj i unapređivanje kulture javnog govora „Izražajnost“ iz Beograda i Dom kulture „Gračanica“ za učenike OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela i Gimnazije organizuju radionicu o unapređenja kulture javnog govora i izvođenje monodrame “Miloš Obrenović”.
  • 17.09.2023
Tribina i izložba fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“
Povodom devedeset godina od osvećenja crkve u Uroševcu posvećene Svetom Caru Urošu (Nemanjiću) Dom kulture „Gračanica“, Arhiv Кosova i Metohije, Galerija umetnosti Priština i Eparhija raško-prizrenska organizuju tribinu i izložbu fotografija i razglednica „Uroševac hram i grad“. 
  • 08.09.2023
Gračanica: Audicija za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ sekcija glume Doma kulture „Gračanica“ u nedelju 10. septembra 2023. godine od 13 časova organizuje audiciju za predstavu „Pepeljuga u zemlji čuda“.
  • 06.09.2023