Vesti
Kultura

’’Planeta čista nek zablista’’: Dečja predstava u Zubinom Potoku i Zvečanu

Predstava za decu "Planeta čista nek zablista" u izvođenju Dečje i omladinske pozorišne trupe "Mali teatar" će pretpremijerno biti izvedena u Dom kulture "Stari Кolašin" u Zubinom Potoku danas (18. oktobra) od 13.00. Premijera je zakazana za sutra, 19. oktobar u Domu kulture "Trepča" u Zvečanu od 18.00.
’’Planeta čista nek zablista’’: Dečja predstava u Zubinom Potoku i Zvečanu
Dom kulture ''Trepča'' u Zvečanu (Foto arhiva Kim)

Predstava je rađena po tekstu Slobodana Miljkovića u okviru IV Eko art festa koji organizuje mitrovački "Akvarijus", a podržava Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (Swiss Agency for Development and Cooperation, SDC).

Rediteljka je Dunja Nikolić, asistentkinja rediteljke Simona Dimitrijević, za kostime je bio zadužen Stefan Boškoćević, a za scenografiju Miljana Dunđerin.

Glavna uloga poverena je Anji Petronijević, a pored nje u predstavi igraju: Hana Živković, Emilija Minić, Filipa Mrđa, Sofija Sovrlić, Lena Andrić, Strahinja Orlović, Teodora Zarković, Teodora Jelić, Mia Lazarević.

Nakon predstave će premijerno biti emitovan muzički spot "Oda prirodi" koji su realizovali polaznici radionice u Leposaviću pod mentorstvom Nenada Milosavljevića i Branislava Vasovića. Muzička produkcija: Tilco studio, režija: Milan Кabašić.

Umesto ulaznice svaki posetilac trebalo bi da donese čep (za hendikep).

Detalje o svakom programu na Eko art festu možete pronaći OVDE.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023