Vesti
Kultura

’’Pijaca knjiga’’ početkom oktobra

Mali sajam knjiga pod nazivom "Pijaca knjiga" održaće se i ove godine u Кosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus", od 3. do 8. oktobra.
’’Pijaca knjiga’’ početkom oktobra
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prvenstveni cilj ove manifestacije je da predstavi široj javnosti aktuelnu književnu scenu Srba sa Кosova i Metohije. Posetioci će biti u prilici da po sniženim cenama nabave stara i nova izdanja, da zamene ili prodaju svoje knjige, ili ih pozajme za čitanje.

Do sada su svoje učešće potvrdili skoro svi izdavači sa Кosova i Metohije, kao i Službeni glasnik i Filip Višnjić iz Beograda, a u toku su pregovori sa još nekolicinom izdavača iz Srbije.

Tokom šest dana trajanja "Pijace knjiga" biće organizovan veliki broj književnih promocija, kao i raznovrstan umetnički program. Specijalni gosti će biti Uroš Petrović, Petar Ristanović i Aleksandar Pavlović, a svoje nove knjige predstaviće, između ostalih, i Jovan Zafirović, Žarko Milenković, Dragomir Кostić, Bojana Miljković.

Svečano otvaranje "Pijace knjiga" u PКC "Akvarijus" predviđeno je za ponedeljak 3. oktobar u 19 časova. Satnica programa i promocija knjiga biće naknadno objavljeni.

Više o programima koje organizuje PKC "Akvarijus" možete pročitati OVDE.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023