Vesti
Kultura

Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo

Doajen mitrovičke muzičke scene, Petar Rakić, dobitnik je estradno-muzičke nagrade Srbije za životno delo za 2022. godinu.
Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo
Petar Rakić (Foto Radio Kontakt Plus)

Nagradu je čuvenom Peri Rakiću, dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije, u znak priznanja za sveukupan doprinos estradnoj muzičkoj umetnosti.

“Za dugogodšnji rad u zabavnom orkestru Radio Prištine, kao gitarista, kao aranžer za sve redakcije na tri jezika za dečju i zabavnu muziku. Zatim, za učestvovanje na festivalima Akordi Kosova, Opatijskom festivalu, “Zambaku i Prizrenit” festivalu, Jugoslovenskoj evroviziji i mnogobrojnim koncertima svih pevača Radio Prištine”, obrazložio je Rakić na Fejsbuku, neka od svojih dela za koja je nagrađen.

Pored brojnih nagrada, Petar Rakić je i nosilac Ordena Svetog Save, za koji kaže da mu je posebno drago priznanje.

Petar Rakić važi za jednog od najvećih i najpoznatijih gradskih pedagoga u oblasti muzike.Ostale vesti

Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022
Počeo Sani Hil festival, zvezda večeri Dua Lipa

Muzički festival Sani Hil (Sunny Hill) počeo je sinoć u Prištini. U pitanju je četvrti po redu festival koji organizuje Dukađin Lipa, otac svetske muzičke zvezde Dua Lipe.

  • 05.08.2022