Vesti
Kultura

Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo

Doajen mitrovičke muzičke scene, Petar Rakić, dobitnik je estradno-muzičke nagrade Srbije za životno delo za 2022. godinu.
Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo
Petar Rakić (Foto Radio Kontakt Plus)

Nagradu je čuvenom Peri Rakiću, dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije, u znak priznanja za sveukupan doprinos estradnoj muzičkoj umetnosti.

“Za dugogodšnji rad u zabavnom orkestru Radio Prištine, kao gitarista, kao aranžer za sve redakcije na tri jezika za dečju i zabavnu muziku. Zatim, za učestvovanje na festivalima Akordi Kosova, Opatijskom festivalu, “Zambaku i Prizrenit” festivalu, Jugoslovenskoj evroviziji i mnogobrojnim koncertima svih pevača Radio Prištine”, obrazložio je Rakić na Fejsbuku, neka od svojih dela za koja je nagrađen.

Pored brojnih nagrada, Petar Rakić je i nosilac Ordena Svetog Save, za koji kaže da mu je posebno drago priznanje.

Petar Rakić važi za jednog od najvećih i najpoznatijih gradskih pedagoga u oblasti muzike.Ostale vesti

Otvorena izložba slika Maje Todić: Prirodno je da budem inspirisana Gračanicom
Izložba slika „Identiteti“ akademske slikarke Maje Todić otvorena je u njenoj rodnoj Gračanici. Na platnu mnoštvo toplih boja, motivi Gračanice, Patrijaršije, monaške odore, Gazimestana. „Prosto je prirodno da kao slikarka rođena u Gračanici budem i inspirisana Gračanicom, ona je vesnik našeg identiteta ali i koren koji se dalje prenosi na ostale prostore“, kaže autorka.
  • 29.11.2022

Dramska predstava "Ona koja raspušta vojske" u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izvedena u sredu, 30. novembra od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica", a celokupan prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen u fond za lečenje Sare Prljinčević (15) koja boluje od akutne limfoblasne leukemije.

  • 29.11.2022
Koreodrama ’’700’’  3. decembra u Gračanici

Ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" izvešće 3. decembra koreodramu "700" u Domu kulture "Gračanica" u 19.30 časova. "Venac" igra u slavu 700 godina manastira Gračanica.

  • 29.11.2022
Gračanica: Izložba slika

Izložba slika akademske slikarke Maje Todić, pod nazivom "Identiteti", biće otvorena 29. novembra u 19 časova u Galeriji Doma kulture "Gračanica".

  • 26.11.2022
“Ona koja raspušta vojske” premijerno 30. novembra
Dramska predstava "Ona koja raspušta vojske" koja je urađena po Aristofanovoj komediji "Lisistrata", u dramatizaciji i režiji Bobana Skerlića biće premijerno izvedena u sredu, 30. novembra od 20.00 časova u Domu kulture "Gračanica".
  • 26.11.2022
Objavljena nova knjiga Mitre Reljić
U izdanju Kosovskometohijskog odbora Matice srpske objavljena je knjiga prof. dr Mitre Reljić "Identitet i integritet srpskog jezika na Kosovu i Metohiji".
  • 25.11.2022