Vesti
Kultura

Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo

Doajen mitrovičke muzičke scene, Petar Rakić, dobitnik je estradno-muzičke nagrade Srbije za životno delo za 2022. godinu.
Petar Rakić dobitnik nagrade za životno delo
Petar Rakić (Foto Radio Kontakt Plus)

Nagradu je čuvenom Peri Rakiću, dodelio Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije, u znak priznanja za sveukupan doprinos estradnoj muzičkoj umetnosti.

“Za dugogodšnji rad u zabavnom orkestru Radio Prištine, kao gitarista, kao aranžer za sve redakcije na tri jezika za dečju i zabavnu muziku. Zatim, za učestvovanje na festivalima Akordi Kosova, Opatijskom festivalu, “Zambaku i Prizrenit” festivalu, Jugoslovenskoj evroviziji i mnogobrojnim koncertima svih pevača Radio Prištine”, obrazložio je Rakić na Fejsbuku, neka od svojih dela za koja je nagrađen.

Pored brojnih nagrada, Petar Rakić je i nosilac Ordena Svetog Save, za koji kaže da mu je posebno drago priznanje.

Petar Rakić važi za jednog od najvećih i najpoznatijih gradskih pedagoga u oblasti muzike.Ostale vesti

„Kasica prasica“ u Gračanici: Komedija ko komedija, čudesna
U Domu kulture „Gračanica“ premijerno je izvedena komedija-vodvilja Ežena Labiša „Kasica-prasica“, u prevodu Danila Kiša, a u režiji Ksenije Krnajski. Komad star više od jednog veka akutuelan je i danas.
  • 23.03.2023
Brankica Damjanović u Kosovskoj Mitrovici: Ipak sve ima smisla

Sve književne večeri su posebne, ali kada dođete u svoj zavičaj, onda srce malo jače zaigra, rekla je književnica i novinarka Brankica Damjanović, predstavljajući svoje književno stvaralaštvo u prepunoj sali Mitrovačkog dvora.

  • 21.03.2023
’’Kasica prasica’’ premijerno u Gračanici: Život kao groteska

Premijera predstave "Kasica prasica" Narodnog pozorišta u Prištini (NPP) u režiji Ksenije Krnajski, koja je rađena po tekstu Ežena Labiša, biće izvedena sutra (sreda, 22. mart) u Domu kulture "Gračanica" sa početkom u 20.00 časova.

  • 21.03.2023
Večeras u Mitrovačkom dvoru književno veče sa Brankicom Damjanović

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 18 časova.

  • 21.03.2023
Predstava ’’Srpska drama’’ u četvrtak u Srednjoškolskom centru
Predstava "Srpska drama", aktuelizovana verzija komada Siniše Кovačevića u režiji Zorana Кovandžića, a u izvođenju glumaca Alternativne pozorišne trupe "Čkalja" iz Кruševca biće odigrana u četvrtak 23. marta u 11 časova u Srednjoškolskom centru u Lapljem Selu.
  • 20.03.2023
Jovan Zafirović: Aforizam je moj stav
Zbirka aforizama "Glavom kroz stid" mladog satiričara iz Kosovskog Pomoravlja Jovana Zafirovića je predstavljena večeras publici u Domu kulture "Gračanica".
  • 15.03.2023