Vesti
Kultura

Pesnički susret „Lazar Vučković“ u Prizrenu, Gračanici i Bostanu

Pesnički susret „Lazar Vučković“, 53. po redu, biće otvoren 14. oktobra u Prizrenu ispred rodne kuće pesnika i novinara Lazara Vučkovića u 14 časova.
Pesnički susret „Lazar Vučković“ u Prizrenu, Gračanici i Bostanu
Sa Pesničkih susreta u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Kulturna manifestacija nastavlja se istog dana u Domu kulture Gračanica u 18 časova, gde će se održati pesničko veče i tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Kako se navodi u saopštenju, pesnici će drugog dana manifestacije kazivati svoje stihove u porti crkve Uspenje Presvete Bogorodice u Bostanu, sa početkom u 10:30, a u prisustvu učenika i nastavnika.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.

Organizator ovog dvodnevnog pesničkog susreta je Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama“.

U saopštenju se dodaje da će se poštovati sve mere zaštite od koronavirusa.Ostale vesti

Večeras u “Akvarijusu” o stvaralaštvu Grigorija Božovića
U okviru „Pijace knjige“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici večeras od 18 časova predstaviće se Dom kulture „Stari Kolašin“ iz Zubinog Potoka. 
  • 18.10.2021
Predstava „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ za decu u Gori

Dom kulture „Gračanica“ i Dečije pozorište iz Subotice organizuju izvođenje predstave „Bilo dvaput u jednom kraljevstvu“ rediteljke Divne Stojanov u osnovnim školama u Gori.

  • 18.10.2021
Završen festival ’’Mirdita, dobar dan
Festival „Mirdita, dobar dan!“ završen je sinoć u Prištini prikazivanjem filma „Teret“ reditelja Ognjena Glavonića i uručenjem festivalske nagrade aktivištkinji za ljudska prava Nori Ahmetaj.
  • 17.10.2021
„Mirdita, dobar dan!“ prvi put u Prištini. Festival koji razbija predrasude
Posle osam godina postojanja festivala „Mirdita, dobar dan!“, Priština je prvi put domaćin. Projekcijom filma „Zaceli me“ Danijele Štajnfeld otvoren je ovaj umetnički događaj.
  • 14.10.2021
Počeli Pesnički susreti ’’Lazar Vučković’’
U Gornjem Selu kod Prizrena danas su počeli dvodnevni Pesnički susreti "Lazar Vučković", posvećeni jednom od najvažnijih savremenih pesnika sa Kosova i Metohije.
  • 14.10.2021
Mali sajam knjiga u PKC ’’Akvarijus’’
Mali sajam knjiga pod nazivom „Pijaca knjiga“ održaće se u Кosovskoj Mitrovici, u Privatnom kulturnom centru (PKC) „Akvarijus“ od 15. do 20. oktobra 2021. godine.
  • 14.10.2021