Vesti
Kultura

Pesnički susret „Lazar Vučković“ u Prizrenu, Gračanici i Bostanu

Pesnički susret „Lazar Vučković“, 53. po redu, biće otvoren 14. oktobra u Prizrenu ispred rodne kuće pesnika i novinara Lazara Vučkovića u 14 časova.
Pesnički susret „Lazar Vučković“ u Prizrenu, Gračanici i Bostanu
Sa Pesničkih susreta u Gračanici (Foto Kim arhiva)

Kulturna manifestacija nastavlja se istog dana u Domu kulture Gračanica u 18 časova, gde će se održati pesničko veče i tom prilikom će biti dodeljene nagrade za najbolju poeziju objavljenu u časopisu „Stremljenja“.

Kako se navodi u saopštenju, pesnici će drugog dana manifestacije kazivati svoje stihove u porti crkve Uspenje Presvete Bogorodice u Bostanu, sa početkom u 10:30, a u prisustvu učenika i nastavnika.

Susreti se održavaju od 1969. godine u znak sećanja na prerano preminulog pesnika Lazara Vučkovića, koji se 1966. godine utopio u Ohridskom jezeru zajedno sa pesnikom Blažom Šćepanovićem prilikom učešća na „Struškim večerima poezije“.

Organizator ovog dvodnevnog pesničkog susreta je Ustanova za novinsko izdavačku delatnost „Panorama“.

U saopštenju se dodaje da će se poštovati sve mere zaštite od koronavirusa.Ostale vesti

Gračanica: Letnji bioskop na otvorenom

Dom kulture Gračanica organizuje Filmsko leto za mlade prikazivanjem filmova na otvorenom. 

  • 14.08.2022
Generacija 5 i Inspektor Blaža u Leposaviću
Centar za kulturu "Sava Dečanac" iz Leposavića organizuje Rok festival u ovom gradiću na severu Kosova.
  • 11.08.2022
Povratak nosi seme nade
Tešku letnju omorinu i tišinu metohijskog sela Osojana, proteklih nekoliko dana, prekinuli su gosti i Sabor posvećen mitropolitu Amfilohiju. 
  • 10.08.2022
DokuFest: Misija OEBS-a predstavila dokumentarce o ljudskim pravima
U okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest koji se održava u Prizrenu, Misija OEBS-a na Kosovu je sinoć predstavila pet kratkih dokumentarnih filmova o ljudskim pravima i demokratskim vrednostima.
  • 10.08.2022
Draganac: Završena mala letnja škola
Pri manastiru Draganac, jedinom živom manastiru u Kosovskom Pomoravlju, nedavno je održana prva Novobrdska mala letnja škola „Dragana Hrebeljanović“.
  • 10.08.2022
Vladika Teodosije: Ne prodajte nasleđenu dedovinu na KiM

Povodom godišnjice najvećeg i najuspešnijeg povratka Srba na Kosovo i Metohiju, nakon proterivanja 1999. godine, u Osojanu je održan drugi po redu "Đedov sabor" posvećen mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

  • 07.08.2022