Vesti
Kultura

Otvorena likovna kolonija "Jesen u Gračanici"

U Ateljeu Doma kulture Gračanica otvorena je likovna kolonija „Jesen u Gračanici“, u kojoj učestvuju mladi umetnici sa Kosova.
Otvorena likovna kolonija
Atelje Doma kulture Gračanica (Foto Kim)

Likovna kolonija „Jesen u Gračanici“ je tematska, a ideja je da mladi umetnici slikaju pejzaž, spomenike srpske kuturne baštine ili detalje iz svakodnevnog života Srba sa Kosova.

„Pošto je tema ove kolonije jesen u Gračanici, planiram da Gračanicu predstavim jednim ekspresionističkim pejzažom“, kazala nam je mlada umetnica iz Gračanice Maja Todić.

Na likovnoj koloniji učestvuje sedam umetnika sa Kosova, a slike koje budu nastale tokom ove petodnevne kolonije biće izložene u Galeriji Doma kulture.

 „Ideja je bila da pored Vidovdanske kolonije organizujemo i jednu jesenju koloniju. Ove jeseni na koloniji učestvuju samo mladi umetnici sa Kosova“, kazao je urednik Galerije i likovnih programa Doma kulture, Nebojša Jevtić.

Likovna kolonija „Jesen u Gračanici“ trajaće do 13. decembra ove godine. Organizator je Dom kulture "Gračanica".Ostale vesti

Gimnazijalka Mila Mihajlović objavila zbirku ljubavnih pesama
Mila Mihajlović, učenica prvog razreda Gimnazije u Lapljem Selu objavila je u novembru zbirku ljubavnih pesama pod nazivom „Večni trag“.
  • 07.04.2021
Premijera predstave „Deobe“ i Festival „Mali Joakim“ odlažu se za maj
Dva dana pre najavljene premijere u Gračanici, odlaže se izvođenje predstave „Deobe“ u režiji Juga Radivojevića. Zbog novih mera protiv širenja epidemije koje je uvela Vlada Kosova, pomereno je i održavanje 13. Festivala predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“, saznaje RTV Kim.
  • 06.04.2021
Gračanica: Od 12. do 18. aprila festival
Narodno pozorište u Prištini i Dom kulture "Gračanica" će od 12 do 18. aprila biti domaćini pozorišnog festivala za decu "Mali Joakim".
  • 01.04.2021
Predstava
Premijerno izvođenje koprodukcijske predstave "Deobe" Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta u Prištini, po tekstu Dobrice Ćosića i u režiji Juga Radivojevića, zakazano je za četvrtak, 8. april u 19:00 časova, u Domu kulture u Gračanici.
  • 01.04.2021
Premijera predstave
Porozišna predstava „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević, biće premijerno izvedena večeras pred publikom u Gračanici.
  • 31.03.2021
„Presek stanja“ u Mitrovici
Izložba crteža „Presek stanja“ likovnog umetnika Aleksandra Glibetića iz Kraljeva biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici u sredu, 31. marta 2021. godine u 19 časova.
  • 30.03.2021