Vesti
Kultura

Otkazano finalno veče festivala „Medimus“

Usled pogoršane epidemijske situacije na Kosovu, drugo finalno veče festivala srednjevekovne muzike „Medimus“ je otkazano.

Otkazano finalno veče festivala „Medimus“
Braća Teofilović biće gosti festivala Medimus (Foto Aleksandar Stojanović)

Festival je otvoren sinoć u atrijumu crkve Svetog Spasa u Prizrenu. Ipak, zbog odluke kosovske vlade da uvede nove mere u suzbijanju koronavirusa, drugo finalno veče festivala je otkazano, objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala.

"Žao nam je što otkazujemo drugo, finalno veče Festivala, ali nam je puno srce što smo ipak sinoć uspeli da otvorimo Festival i da čujemo nastupe dva divna ansambla - Agia i VisAntiqua", stoji u objavi na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala.

Drugog dana festivala, kako je bilo predviđeno, celovečernji koncert je trebalo da održi internacionalni ansambl "Medimus", čime bi se završio ovogodišnji festival srednjevekovne muzike u Prizrenu.

"Medimus" je festival i najznačajnija manifestacija iz oblasti muzičkih umetnosti u proteklom periodu u gradu Prizrenu.Ostale vesti

Kosovska rediteljka dobila dve nagrade u Veneciji
Kosovska rediteljka Kaltrina Krasnići, dobila je nagradu na Filmskom festivalu u Veneciji za najbolju režiju za film "Letnji snovi o moru" koja se dodeljuje autorima mlađim od 40 godina, a film je dobio nagradu "Edipo Re".
  • 12.09.2021
Kosovski kandidat za Oskara film
Film "Košnica" Bljerte Bašoli, inače trostrukog pobednika "Sandens festivala" (Juta, SAD), Kosovo je predložilo za svog zvaničnog kandidata za Oskara.
  • 09.09.2021

Promocija knjige „Književni džem sešn“ novinarke Ivane Vanovac održana je sinoć u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

  • 09.09.2021
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac
Promocija knjige eseja o umetnosti Ivane Vanovac „Кnjiževni džem sešn“ biće održana u sredu, 8. septembra u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, u 18:30.
  • 07.09.2021
Audicija za glumce u lutkarskoj predstavi
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ organizuje audiciju za lutkarsku predstavu „Misterija nestalog jajeta“ u subotu 4. septembra 2021. godine u 13 časova u Domu kulture „Gračanica“.
  • 02.09.2021
Banjska:
Na 25. jubilarnim pesničkim susretima “Sokolica 2021” održanim sinoć u Banjskoj, najveće književno priznanje “Pesničko uspenije” uručeno je akademiku Matiji Bećkoviću.
  • 28.08.2021